DruštvoEkonomija

Novi kompjuteri za bolji rad i učenje u osnovnim školama i medicinskim ustanovama

Banca Intesa je donirala 74 računara osnovnim školama i medicinskim ustanovama u Nišu, Leskovcu, Vlasotincu i Vranju. Cilj donacije je poboljšanje uslova za rad, učenje i nesmetano obavljanje svakodnevnih poslova u navednim ustanovama.

„Banca Intesa je tokom niza godina uspešnog poslovanja na domaćem tržištu, svoju korporativnu društvenu odgovornost potvrdila pružanjem podrške zajednici kroz inicijative socijalnog i humanitarnog karaktera. Ove godine smo doneli odluku da rashodovane računare doniramo odabranim školama, predškolskoj ustanovi, udruženjima građana i pedijatrijskoj ustanovi u niškom kraju i verujemo da ćemo na ovaj način ne samo doprineti razvoju lokalne zajednice, već i postati primer dobre prakse“, izjavila je Violeta Marjanović, regionalni direktor za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom u Regionalnom centru Niš.

Niška Osnovna škola „Učitelj Tasa“ dobila je 15 računara, a direktorka ove škole Radmila Krstić kaže da je u eri digitalizacije svaki računar dobrodošao.

„Trenutno smo opremili kabinet tehničko-informatičkog obrazovanja i stavićemo računare u učionicama koje ih trenutno nemaju“, rekla je Radmila Krstić.

Deset računara koje je dobila Osnovna škola „Sveti Sava“ koristiće za unapređenje kvaliteta rada i nastave, poručila je direktorka Sanela Tarana.

„Deo računara je u nastavničkoj kancelariji, zbog uvođenja elektornskih dnevnika, a drugi deo je u učionicama gde su nedostajali“, dodala je Tarana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com