Virus KoronaZdravlje

Novi Klinički centar uskoro BEZ pacijenata zaraženih koronom

Novi Klinički centar koji je pretvoren u COVID bolnicu, uskoro bi trebalo da ostane bez pacijenata zaraženih ovim virusom. Pomoćnik direktora KC Niš Radmilo Janković rekao je da će kada stignu rezultati testiranja pacijenti biti prebačeni na Infektivnu kliniku. U narednih desetak dana bi ova zdravstvena ustanova trebalo da se vrati svojoj nameni, odnosno lečenju ostalih pacijenata, najavi je on.

 

“Konačnu odluku o tome, ipak doneće Ministarstvo zdravlja, kako za niški Klinički centar, tako i za ostale bolnice u Srbiji”, rekao je Janković.

 

On je istakao da će zgrada novog kliničkog centra biti detaljno očišćena i dezinfikovana čim poslednji pacijenti sa koronavirusom budu prebačeni u druge takozvane kovid bolnice.

PROČITAJTE JOŠ:

JUNACI DANAŠNJICE: Oni su kao pravi vojnici rizikovali svoje živote zarad drugih (FOTO+VIDEO)

“Broj pacijenata se smanjuje, pali smo danas na ispod 100 i taj trend smanjenja očekujemo i narednih dana”, istakao je.

Janković kaže da je u planu da se nakon novog Kliničkog centra, od kovid pacijenata isprazni Klinika za rehabilitaciju, pulmologija i na kraju Klinika za anesteziju u staroj zgradi hirurgije.

 

“Građani sa juga Srbije moraju da imaju još malo strpljenja kada je u pitanju prelazak Kliničkog centra Niš na uobičajeni režim rada”, kazao je Janković.

Prema poslednjim podacima, objavljenim juče u 16 časova, u niškom Kliničkom centru smešteno je 113 pacijenata sa potvrđenim prisustvom korona virusa COVID 19. U starom delu КC Niš, ukupno 109 pacijenata i u novoj zgradi КC Niš svega 4 pacijenata.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Zovem 2 dana da zakazem specijalisticki pregled niko se ne javlja na date brojeve na sajtu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com