Društvo

Novi Klinički centar do kraja godine?

Prvi rok za završetak novog  Kliničkog centra bio je 27. mart, drugi 30. maj, a kako italijanska firma “Inso” nije ispoštovala ni drugi rok, Vlada Srbije formirala je Radnu grupu koja bi trebalo da ubrza radove. Novi rok nije preciziran, ali se pominje kraj kalendarske godine.

Prvi termin kada je novi Klinički centar u Nišu trebalo da primi prve pacijente, 27. mart, probijen je jer se navodno kasnilo sa nabavkom opreme.

Šta je stvarni razlog kašnjenja i ko će plaćati penale, niko od nadležnih nije objasnio.

Za gradilište postoji i Nadzorni organ kome je zadatak da kontorliše izvođača, a zbog probijanja rokova, Vlada Srbije formirala je radnu grupu u sklopu Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Srbije sa Markom Blagojevićem na čelu.

Ovaj tim će se najverovatnije preseliti u Niš, kako bi imao bolju kontrolu nad radovima, a završetak posla očekuje se do kraja godine, prenose Novosti.

Po rečima Blagojevića, na Kliničkom centru svakodnevno radi  500 radnika.

Da podsetimo, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, najavio je ovu kapitalnu investiciju početkom juna 2015. godine.

Direktor KC Niš, Zoran Radovanović, je krajem januara ove godine, najavio da će prve pacijente novi KC primiti za dva meseca, a da je samo za opremanje prostora obezbeđeno 2, 2 milijarde dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com