Društvo

Novi izgled naselja “9. maj”

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa saradnicima u prisustvu predsednika Gradske opštine Palilula Bratislava Vučkovića i predsednika Skupštine opštine Nikole Božića, obišla je juče stanovnike naselja 9. maj ili Nišlijama poznatijem Novom Selu.

U razgovoru sa meštanima dogovoreno je da se u ulicama gde su rešeni imovinski odnosi uradi vodovodna i kanalizaciona mreža.

“Prošle godine u ovom naselju opštine Palilula, u kom živi više od 11.000 stanovnika, urađeno je dvanaest ulica sa vodovodnom mrežom. Plan Grada je i da se završi kolektor i da se završe ulice u kojima je rešeno imovinsko pitanje, naglasila je Sotirovska”.

Ono što će svakako promeniti izgled ovog naselja je najavljena izgradnja velikog tržnog kompleksa, sa otvorenom pijacom, buvljakom, tržnim centrom, distributivnim centrom, auto-pijacom. Trenutno se na ovom prostoru nalazi sportsko igralište ali je gradonačelnica obećala da će igralište uskoro biti izmešteno na drugu odgovarajuću lokaciju o trošku Grada i da će lokalni fudbalski klub moći nesmetano da nastavi sa svojim aktivnosti.

U naselju „9.maj“ se trenutno završava i crkva “Svetog Marka” u saradnji sa Eparhijom niškom.

Foto: FB Gradska opstina Palilula

„Glavna saobraćajnica koja prolazi kroz Novo Selo nije lokalna saobraćajnica, niti ulica, već državni put, istakla je Sotirovski. Veliki je problem oko održavanja puta, ali verujem da će država da ispuni svoje obećanje da ovaj prostor, odnosno ulicu, gde su preusmeravali saobraćaj u vreme izgradnje brze saobraćajnice ka Prokuplju, konačno da reše, da je asfaltiraju i da je dovedu u prvobitno stanje“, ističe.

Na kraju ove posete upućen je apel svim meštanima naselja „9. maj“ da ubrzaju ozakonjenje svojih kuća, kako bi mogli da obezbede priključe na vodovod i kanalizaciju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com