Sport

Novi format međunarodnog turnira na terenima Teniske akademija Živković

Na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) od 16. do 22. maja igraće se novi format međunarodnog teniskog turnira u muškoj seniorskoj kategoriji, a odmah u nedelji nakon ovog turnira i u ženskoj konkurenciji. Radi se o turnirima čiji je nagradni fond po 25.000 dolara.

Turniri su deo saradnje Teniskog saveza Srbije sa kompanijom UTR (Universal Tennis Rating). Prošle godine je počela saradnja za područje Srbije, a reč je o već prepoznatljivoj globalnoj teniskoj priči. Nakon prošlogodišnja dva turnira koja su održana u Nišu na terenima Teniske akademije Živković i odlične ocene za organizaciju, domaćinstvo je dodeljeno i za ovu godinu.

Turnir se igra po grupnom sistemu, 5 grupa po 4 tenisera. Najbolji iz svake grupe će biti polufinalisti i ući u borbu za titulu i pobednički ček, ostali teniseri nastavljaju razigravanje. Svaka pobeda se novčano nagrađuje. Početak programa na turniru je predviđen za 8 sati (zbog live stream varijante i bolje gledanosti u većem delu sveta). Ulaz je slobodan.

Turniri se boduju za sve rang liste (ATP, VTA, ITF, Tennis Europe, nacionalna i UTR rang lista). UTR rang je posebno važan za tenisere i teniserke koji odluče da studiraju na nekom od koledža u Americi jer omogućava fakultetima da lakše procene kvalitet igrača i ponude im stipendije za školovanje.

UTR predstavlja projekat podrške tenisu, tu su značajne novčane nagrade, ali i tehnološko-logistička podrška tokom realizacije turnira, prisutan je viši organizacioni nivo. Očekuje se učešće tenisera i teniserki iz različitih zemalja, TAŽ će imati svoje predstavnike, a teniska slika iz Niša će naredne dve nedelje biti planetarno dostupna.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com