Kultura

Novi film produkcijske kuće iz Niša. “Zlatibor, planina Bogova” dokumentarac povodom 130 godina turizma

City Grupa počela je snimanje novog filma. Povod je prema rečima producenta Olivera Paunovića, 130 godina turizma na zlatnoj planini. “Zlatibor, planina Bogova”, radni je naslov novog dokumentarca niške produkcije, a u njemu će biti prikazana ova planina izuzetne lepote, prijatne klime, prostranih proplanaka, bujnih pašnjaka, vodom bogatih planinskih potoka.

Film prati priču nastalu po tekstovima Milisava R. Đenića i Snežane Đenić, a kroz film nas kao narator vodi jedan od najpopularnijih savremenih srpskih glumaca Nebojša Dugalić. Produkcionu ekipu tradicionalno predvode Oliver Paunović, producent i Vladimir Ristić, reditelj filma. Lepote zlatne planine okom kamere beleži Bojan Jovanović. Inicijator i idejni tvorac ovog projekta je Turistička organizacija Zlatibor.

Nebojša Dugalić, glumac i Vladimir Ristić, reditelj

“Film o Zlatiboru i skoro veku i po organizovanog turizma je veliki iskorak za našu produkciju posebno jer se u filmu prožimaju dokumentarne činjenice, igrana forma i pregršt arhivskog materijala. Priča o Zlatoboru je veliki izazov i ogromna odgovornost.”, rekao je autor Vladimir Ristić.

[meta_gallery_slider]

Pravi turizam se rodio tek kada je na Zlatibor došla jedna krunisana glava, kralj Srbije, Aleksandar Obrenović. Bio je dovoljan samo jedan avgustovski dan i jedan piknik na livadi pored izvora Kulaševca, da se ovde počnu graditi letnjikovci i vile, navodi se na sajtu Turističke organizacije Zlatibor.

“Ovo je najposećenija planina u Srbiji, pa je samim tim značaj filma veliki, a naša odgovornost još veća. Radi se o jednoj fenomenalnoj filmskoj priči o turizmu, istoriji, lepoti planine.”, kazao je producent Oliver Paunović.

Zlatibor je danas moderno turističko naselje koje se sve više razvija. Može se pohvaliti velikim brojem sadržaja koju su na raspolaganju gostima. Pored različitih vidova smeštaja, Zlatibor je bogat i tematskim zabavnim parkovima, brojnim kafe restoranima, pa zajedno sa planinom čiji je turistički centar predstavlja jednu od najposećenijih turističkih destinacija u zemlji.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com