Promo

Novi električni ID.5 i ID.5 GTX sa dvostrukim motorom i pogonom na sve točkove – BROS AUTO

Sa snažnim e-performansama i skladnom siluetom, novi ID.5 stvara modernu simbiozu SUV-a i kupea. “Over-the-Air” može da se ažurira i spreman je da redefiniše električnu mobilnost. Novi ID.5 impresionira formom orijentisanom na budućnost koja kombinuje snagu SUV-a sa aerodinamičnom siluetom kupea – bez ikakvih kompromisa. Dok sa potpuno električnim ID.5 GTX i njegovim dvostrukim motorom, pogonom na sve točkove, atletskim dizajnom kupea i ubrzanjem koje oduzima dah, možete iskusiti sportske električne performanse u ID-u. Neprimetno kombinuje odgovornu vožnju i zadovoljstvo u vožnji, kažu u niškom Bros Autu.

Pojavite se uz blistavu svetlost

IQ.LIGHT

Na prvi pogled, novi ID.5 blistavo će privlačiti pažnju po želji: inovativnom IQ.LIGHT. Matrix tehnologijom koja omogućava udobnu vožnju sa dugim svetlima bez zaslepljivanja drugih učesnika u saobraćaju. Prefinjena traka svetlosti proteže se između elegantnih LED matrix farova i Volkswagen logotipa. Ono što ostavlja utisak sa prednje strane ne može izostati pozadi: paket uključuje opciona 3D LED zadnja svetla sa animiranim kočionim svetlima i integrisanim dinamičkim pokazivačima pravca koji pokazuju pravac sa animacijom illuminacije svetla.

Nebeske perspektive

Panoramski krov

Sa velikom staklenom površinom koja se proteže skoro celom širinom krova, opcioni panoramski stakleni krov sam po sebi privlači poglede. Još bolje: omogućava neometan pogled na nebo. Zatamnjeno staklo takođe obezbeđuje prijatne temperature. Zavesa za sunce, koju možete veoma zgodno da kontrolišete pomoću glasovne komanda, na primer, štiti od jakog sunca. Recite “Zdravo ID. Pokaži mi zvezde” i roletna će se otvoriti.

Za sve one koji žele da naprave razliku

Kuka za vuču

Ne želite da ostavite nešto kod kuće? Opciono je dostupna kuka za vuču, koja može da se električno izvuče pritiskom na dugme, dodatna mogućnost za više prostora za sve što vam je potrebno. Dizajnirana za teret do 750 kg (bez kočnice) ili do 1.200 kg (sa aktivnom kočnicom), sa svojim ID.5 možete prevoziti mnogo toga, kao što je prikolica za konje ili kajak. Ako kuka za vuču nije potrebna, ona nestaje ispod branika u nekoliko jednostavnih koraka.

 

Svetlosni ambijent za skoro svako raspoloženje

Ambijentalno osvetljenje

Dajte svom ID.5 više ličnosti. Izaberite jednu od deset standardnih boja (opciono je dostupno 30 boja) i nežno osvetlite unutrašnjost. Između ostalog, kontrolna tabla, polica za mobilni telefon i vrata. Hladno ili toplo osvetljenje – vaš je izbor.

Pionirska navigacija

AR Head-up-Display

U novom ID.5 možete stalno da pratite važne informacije. Opcioni head-up prikaz proširene stvarnosti projektuje važne informacije direktno u vidno polje vetrobranskog stakla. Zahvaljujući tehnologiji proširene stvarnosti, možete da vidite simbole navigacije direktno na traci, na onim mestime gde treba skrenuti ili vozii pravo. Na ovaj način ćete opuštenije stići na odredište ne skidajući pogled sa puta.

Recite svom ID.5 “Zdravo”

Glasovni asistent i ID. Light

Držite pogled na putu i koristite intuitivnu kontrolu glasom da biste lako kontrolisali npr. radio, opcioni navigacioni sistem ili vaš telefon. Samo recite “Zdravo ID” – i sistem će vas razumeti.

Kada koristite kontrolu glasom, dobićete ID.Light povratne informacije o prepoznatim komandama. Uz pomoć ID.Light sistema vaš ID.5 komunicira i u kombinaciji sa navigacionim sistemom. Auto vas pozdravlja i prevodi informacije iz vašeg infotainment sistema i sistema asistencije u svetlosne signale koji vas opuštenije vode kroz saobraćaj. A kada napustite ID.5, ID vas pozdravlja. Svetlo uz oproštajni pozdrav – svetlosnim signalima.

 

Prava pesma za svaki trenutak

Potpuno integrisan striming muzike

Da li koristite Apple Music? Jednostavno uživajte u svojoj omiljenoj muzici u novom ID.5 direktno preko svestranog, opcionog “Discover Pro” navigacionog sistema – bez ikakvih povezivanja putem pametnog telefona ili tableta. Sve što treba da uradite je da preuzmete aplikaciju i prijavite se svojim pristupnim podacima da biste direktno pristupili svom Apple Music nalogu preko ekrana navigacionog sistema i da biste strimovali milione pesama, ekskluzivnog sadržaja ili najnovijih podcasta.

Održava kolovoznu traku za vas i drži ostale učesnike na udaljenosti

Travel Assist sa aktivnim deljenjem podataka

Sa opcionim “Travel Assist sa aktivnim deljenjem podataka” imate izuzetno korisnog asistenta vozača u vozilu. “Travel Assist sa aktivnim deljenjem podataka” može da vas zadrži u traci, rastojanju do vozila ispred i maksimalnu brzinu koju ste podesili. Između ostalog, koristi prilagodljivo navođenje trakom. Ovaj sistem aktivno drži vozilo u sredini kolovozne trake.

“Travel Assist” se prilagođava vašem stilu vožnje i može da vozi više levo ili desno u kolovozonoj traci umesto tačno po sredini. Pored toga, “Travel Assist sa aktivnim deljenjem podataka” vas aktivno podržava pri promeni kolovozne trake na autoputu. Preduslov za pomenute funkcije je da “Travel Assist sa aktivnim deljenjem podataka” prepoznaje granice kolovoznih traka sa obe strane.

Ako su dostupni aktivni podaci drugih vozila u okolini, tj. podaci o vožnji iz nekoliko vozila u blizini, “Travel Assist sa aktivnim deljenjem podataka” ne zavisi samo od prepoznate granice trake kako bi ostao u traci, na primer na seoskim putevima bez oznaka centralne trake. Pored toga, “Travel Assist sa aktivnim deljenjem podataka” ima prediktivnu kontrolu brzine i pomoć pri skretanju.

Brzina vozila se može prilagoditi važećim ograničenjima brzine i putanjama (krivine, kružne raskrsnice, itd.)

Predvodnik. I up-to-date.

Over-the-Air-Updates

Ažuriranja povećavaju funkcionalnost digitalnih sistema u vašem ID.5. Zahvaljujući bežičnim ažuriranjima, automatska ažuriranja su dostupna i preko noći, na primer, čim potvrdite ažuriranje na svom infotainment sistemu. Sa svojim ID.5 ste ažurni i opremljeni najnovim funkcijama i mogućnostima.

Vaš personalni parking servis

“Park Assist Plus sa memorijskom funkcijom”

Ako se odlučite za “Park Assist Plus sa memorijskom funkcijom”, možete da naučite svoj ID.5 individualnim manevrima parkiranja. Na primer, da parkirate pod nadstrešnicom ili u garaži. Samo jednom morate da parkirate svoj ID.5 i sačuvate proces parkiranja. Vaš ID.5 zatim može samostalno ponoviti naučeni manevar parkiranja. Sve što treba da uradite je da pratite proces.

Sa opcionim “Park Assist Plus” asistentom za parkiranje, vaš ID.5 može da odredi da li je parking mesto dovoljno veliko kada prolazite pored njega a takođe može da završi i proces parkiranja umesto vas.

“Park Assist Plus” stalno traži odgovarajuća mesta za paralelno parkiranje do brzine od 40 km/h. Takođe traži i upravna parking mesta do brzine od 20 km/h. Kada se odlučite za jedno od pronađenih parking mesta, započnite proces parkiranja. “Park Assist Plus” može da izvede odgovarajući manevar parkiranja umesto vas. Sve što treba da uradite je da nadgledate proces parkiranja i intervenišete ako je neophodno.

Ali “Park Assist Plus” može još više. Može da se izvuče sa paralelnih parking mesta kao i da vam pomogne sa neuspelim manevrom parkiranja tako što će završiti proces umesto vas.

Ovaj auto ima potpuno novi zvuk

e-Sound/ Vozačko iskustvo

Koliko je tih električni automobil u potpunosti zavisi od vozila. Da bi drumski saobraćaj bio bezbedniji, vaš ID.5 je tiši iznutra do brzine od 30 km/h i može se malo jasnije čuti spolja. To olakšava prolaznicima da to primete. Futuristička kompozicija naglašava vaš vizionarski identitet i istovremeno služi kao veštački generisan zvuk u vožnji, koji gotovo bešumne električne pogone čini akustički prepoznatljivim za prolaznike i ljude na biciklu.

Održive performanse za uživanje u vožnji

Pogon

Novi ID.5 čini da skoro svaka vožnja bude uzbudljiva. Zato što njegov električni motor razvija svoju snagu dinamično i sa punim obrtnim momentom od samog početka. I vodi vas jedan veliki korak napred na putu ka manjem ugljeničnom otisku.

Podrška na niskim temperaturama: toplotna pumpa ID.5

Toplotna pumpa i menadžer dometa

U novom potpuno električnom ID.5, opciona toplotna pumpa obezbeđuje energetski efikasno grejanje unutrašnjosti. Ovako ušteđena energija pozitivno utiče na domet. Novi planer rute iz ID. Porodice vas podržava u svakodnevnom životu planirajući željene tačke za punjenje na vašoj navigacionoj ruti,  inteligentno optimizujući rutu i potrebno vreme punjenja. Kao što vidite, mnoge stvari postaju lakše sa inovativnim tehnologijama.

Wallbox za vaš dom: ID.Charger

Punjenje kod kuće sa ID. Charger

Sa ID. Punjačem imate stanicu za punjenje kod kuće. Tako da ujutro možete da uđete u svoj napunjeni ID.5 i započnete dan puni energije. Punite ga dok spavate, da tako kažemo. ID. Punjač je dostupan u tri verzije sa povećanjem povezanosti i funkcija. Ako je potrebno, dostupan je i sa WiFi, 4G i ugrađenim strujomerom. Inteligentne funkcije ID-a. Charger Connect i Pro se u We Connect ID-u mogu kontrolisati preko We Charge aplikacije. Ukratko: sve opušteno i na jednom mestu. Punjač bi trebalo da instalira pouzdani električar. Možete naručiti željenu varijantu ID. Charger punjača i uslugu montaže povoljno onlajn ili direktno kod vašeg Volkswagen dilera.

 

Punjenje olakšano

Punjenje u pokretu uz We Charge

Od sada ima mnogo manje brige. Uz We Charge imate pristup jednoj od najvećih i najbrže rastućih mreža za punjenje širom Evrope, uključujući celu mrežu brzog punjenja IONITI. ID. Vozači mogu da biraju između atraktivnih tarifa za naplatu za povremene ili česte vožnje i da imaju koristi od ekskluzivnih cena. Tarifama za punjenje i besplatnoj kartici za punjenje može se pristupiti preko We Connect ID-a. aplikacije.

Više od bitova i bajtova

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com