EkonomijaPolitika

Novi direktori u tri niška preduzeća – „Ništstanu“, Direkciji za prevoz i „Gorici“

Veće grada Niša donelo je danas odluku da novi vršilac dužnosti direktora JP „Niš stan“ bude inženjer mašinstva Miroljub Ćupić, novi v.d. direktora Direkcije za javni prevoz biće inženjer saobraćaja Milan Milić, a novi v. d. direktora „Gorica“ biće mašinski inženjer Zoran Milojković.

Prema rečima sekretara Gradskog veća Marine Janković odluka o izboru v. d. direktora doneta je pošto je Igoru Novakoviću već istekao Mandat, dok direktoru Direkcije Saši Petronijeviću i v.d. direktora Niš stana Nenadu Hafneru ističe sredinom oktobra.

„Vršioci dužnosti ne mogu po Zakonu da budu ponovo imenovani“, objasnila je Janković.

Veće grada Niša stavilo je van snage konkurs za izbor direktora tri pomenuta preduzeća, ali i „Mediane“ i „Naisusa“. Skupštini grada Niša upućen je predlog da za direktora JKP „Mediana“ bude izabran dosadašnji v.d. direktora Dragoslav Pavlović, a da za direktora „Naisusa“ bude izabran bude izabran Igor Vučić.

Kako je kazala Janković ovakva odluka je doneta pošto su prvorangirani kandidati na konkursu za izbor direktora pomenuta dva preduzeća ovih dana povukli svoje kandidature i o tome obavestili Veće pisanim putem, odnosno neopozivom izjavom da povlače kandidature.

„Na konkursu za izbor direktora „Mediane“ najbolje rangirani kandidat bio je Bratislav Vučković, a u vodovodu je najbolje rangirani kandidat bio Dejan Andrejević. Oni su odustali od kandidature, tako da je predlog veća da direktori budu Dragoslav Pavlović u “Mediani“ i Igor Vučić u vodovodu“, izjavila je Janković.

Konačnu reč na ovaj predlog gradskog veća daće odbornici Skupštine grada Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com