Društvo

Novi automobili za komunalnu miliciju, inspektore i matičare

Komunalna milicija Grada Niša je zahvaljujući Gradu postala bogatija za dva nova automobila, a nove automobile dobili su inspektori kao i matičari. Ključeve automobila je novim vlasnicima predala gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je tom prilikom najavila i nova zapošljavanja u komunalnoj miliciji ali i upravi za građanska stanja.

„Nove automobile od grada dobile su službe Uprave za komunalne delatnosti, a od tri automobila, jedan za inspekcijske službe i dva za Komunalnu miliciju. Četvrti auto je otišao Upravi za organe grada i građanska stanja, odnosno za matičare. Mislim da  nije u redu da u trećem gradu po veličini u Srbiji matičari sa matičnim knjigama za venčanja  putuju autobusima do mesta gde venčavaju naše parove i mislim da će im ovaj automobil puno značiti“, kazala je gradonačelnica Dragana Sotirovski uručujući knjičeve automobila ovim službama.

„Komunalna milicija Grada Niša ima dva vozila koja su već dotrajala i  nova vozila će nam puno značiti u obavljanju naših svakodnevnih zadataka. Puno će nam značiti i nove kolege koje budemo primili jer je Grad Niš veliki grad, a komunalna milicija trenutno ima 30 pripadnika što je mali broj jer svake godine dobijamo nove obaveze i zadatke“, kazao je Dejan Kovačević,načelnik Komunalne milicije.

Sotirovski je dodala da će u toku  ove godine Grad tražiti od Vladine komisije saglasnost  za zapošljavanje 15 komunalnih milicionera  i sedam budućih matičara.

„Oni koji se budu javili na konkurs za ova mesta proći će kroz odgovarajući probni rad i već u toku ove godine mogu dobiti i satalan posao. Gradska uprava se polako prazni kada su u pitanju zaposleni jer dobar broj ljudi  odlazi u panziju. Zapošljavanja za sada nema a mesta ima po sistematizaciji“, dodala je Sotirovski.

Ona je pozvala građane  koji sebe vide u Gradskoj upravi da se malo strpe do konkursa a onda i da konkurišu. Komisija će izabrati najbolje jer je vreme, kazala je Sotirovski, i da kadrovski budu obnovljene uprave.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com