Društvo

Novi asfalt uzrokovao poplavu u Fruškogorskoj ulici? (FOTO, VIDEO)

Fruškogorska ulica, u opštini Pantelej, dobila je novi asfalt krajem prošle godine, a tada i počinju muke porodice Milovanović jer im posle obilnih padavina, kakve su juče bile u Nišu, dvorište ostaje poplavljeno. Ivan Milovanović kaže da se već obraćao mejlovima Direkciji za izgradnju Niša, ali da još uvek nije ništa preduzeto.

Po rečima Ivana Milovanovića, čije je dvorište juče bilo pod vodom, kuća se nalazi na najnižem delu Fruškogorske ulice pod brojem 16, kao poslednja u ulici, tako da problem plavljenja nemaju ostale komšije, već samo on. Tvrdi i da je trotoar, po planu, trebao da bude po 60 cm sa obe strane ulice, a postoji samo sa jedne.

“Ulica je dobila asfalt, ali  tako da nije napravljen odvod atmosferske kanalizacije. Zbog toga je, nakon jučerašnje kiše, moje  dvorište poplavljeno jer se sva atmosferska voda sliva direktno tu”, kaže Milovanović koji je redakciji Niških Vesti poslao i video snimak poplavljenog dvorišta.

On tvrdi da pre asfaltiranja ulice, koje je počelo u novembru prošle godine, a završeno u decembru, takav problem nije imao. Prvu poplavu nakon asfaltiranja imali su u februaru, kada je, kako kaže, prvi put pala obilnija kiša.

“Odmah sam se obratio Direkciji za izgradnju grada Niša mejlom i dobio odgovor da će reagovati. Reakcije nije bilo, pa sam napisao i drugi mejl na koji mi niko nije ni odgovorio”, kaže ovaj Nišlija.

Milovanović dodaje da se danas voda povukla, ali da je ostalo blato i mulj, izmešano sa smećem koje je sa ulice završilo u njegovom dvorištu.

“Imam i malo dete koje se igra u dvorištu, a pribojavamo se svake naredne kiše. Mislim da bi nadležni morali da reaguju, zato sam i potražio pomoć medija”, kazao je.

Budući da ovaj tekst objavljujemo u vreme kada su neradni dani, Niške Vesti će već u ponedeljak kontaktirati komunalnu policiju i Direkciju za izgradnju grada Niša u nameri da se utvrdi uzrok plavljenja dvorišta porodice Milovanović i nalaženja mogućeg rešenja njihovog problema.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com