Društvo

Nove sadnice cveća i ukrasnog šiblja uskoro će ulepšati centar grada

Radnici sektora “Zelenilo” JKP “Mediana”, ovih dana rade na ulepšavanju centralnog gradskog trga. Zbog radova koji su se odvijali na rekonstrukciji Trga kralja Milana, neko vreme nije bilo trave i ukrasnog cveća na koje su građani navikli.

Nakon što se završi ozelenjavanje i posadi cveće, Trg kralja Milana ponovo će krasiti šarene boje, koje će dodatno ulepšati njegov izgled.

“Zbog radova na rekonstrukciji nismo mogli da posadimo cveće. Sada je u planu da ovog i sledećeg meseca sve to ozelenimo, zasnujemo travnjak, posadimo ukrasno šiblje i cveće i ti radovi su u toku”, kazala je za Niške Vesti Tatjana Radić, direktor sektora “Zelenilo” JKP “Mediana”.

Jedna od novina, dodala je ona, je i sistem za polivanje koji je uveden na toj centralnoj površini, na samom Trgu kralja Milana.

Foto: V. M.

“Trenutno radimo zemljane radove i predstoji nam sadnja ukrasnog šiblja, sadnja cveća i zasnivanje travnjaka”, kazala je Radić.

Cveće i ukrasno šiblje, koje se nalazi u parkovima širom grada, uskoro će, prema najavama, biti promenjeno.

“Što se tiče sadnje cveća, to nam je godišnji program, gde radimo zamenu cveća, kada letnji zasad menjamo jesenjim. To uglavnom radimo sredinom oktobra, jer se vegetacija produžila. Sada se jesenje cveće sprema u našoj radnoj jedinici proizvodnje u rasadniku Milka Protić i kažem, sredinom oktobra krenućemo sa zamenom svih cvetnih površina u gradu”, izjavila je direktorka sektora “Zelenilo”.

Foto: V. M.

Ona je dodala da su u toku i radovi na projektu ozelenjavanja, koji je predviđen za 2019/2020. godinu. Taj projekat traje do kraja septembra.

“To su radovi koji su predviđeni projektom ozelenjavanja, a koji se finansira iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine, završavamo taj projekat”, kazala je Tatjana Radić.

Do sada je urađeno ozelenjavanje u Knjaževačkoj ulici, zasnovan je travnjak između Bulevara Nemanjića i ulice Dragiše Cvetkovića, dok se trenutno radi na kružnom toku kod fabrike Cumtobel, kod skretanja za Brzi Brod.

Prema njenim rečima, predstoji još sređivanje blokovskog zelenila oko Čarnojevićeve ulice.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com