Sport

Nove pobede niških gimnastičarki

Posle pauze od osam meseci, izazvane epidemijom korone, takmičenja u ženskoj sportskoj gimnastici su obnovlljena, što je donelo nove pobede članicama Gimmnastičkog kluba Niš. U prvom kolu Pionirske gimnastičke lige jugoistočne Srbije, održanom u Kostolcu, devojčice iz Niša osvojile su po jednu zlatnu i bronzanu medalju u ekipnoj i dve zlatne i jednu srebrnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji.

Najubedljivije su bile najmlađe, ali već iskusne, gimnastičarke iz Niša. U konkurenciji do 8 godina osvojile su ekipno prve mesto, dok je Staši Tasić pripala zlatna, a Danici Petković srebrna medalja. Karakteristično je da su obe imale po dve pobede na spravama – Staša na razboju i u preskoku, a Danica na gredi i parteru, pri čemu je Staša imala još dva druga, a Danica dva treća mesta. Treća članica tima, debitant Jovana Stojanović, dodala je bodove za nadmoćnu ekipnu pobedu.

Drugi ekipni trijumf izmakao je Nišlijkama zbog malera koji se dogodio Lani Žikić u konkurenciji do 10 godina. Ona je osvojila očekivano drugo mesto u preskoku, a onda pala sa dvovisinskog razboja i napustila takmičenje. U toj kategoriji je pobedila Nikolija Pavlović iz Niša, potvrdivši svoju dominaciju u regionu, ali je ekipa bila tek treća. Trener dr Emilija Petković kaže:

– Zadovoljni smo najpre zato što su takmičenja obnovljena, a zatim i rezultatima koje smo očuvale. Korona je poremetila mnogo toga. Promena obaveza prema školi loše je uticala na redovnost treniranja i to se oseća u svim klubovima Srbije. Nadamo se da će u sledećem kolu Lige, oktobra meseca, mnogo toga biti stabilnije. Posle toga znaćemo ko se plasirao na državno prvenstvo pionirki, koje je prošle godine otkazano, dok su se seniorke takmičile „on lajn“!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com