Virus KoronaZdravlje

NOVE NIŠKE BROJKE: Tri smrtna slučaja, 101 pacijent od toga ČETIRI DETETA

Prema najnovijim podacima u niškom Kliničkom centru hospitalizovan je ukupno 101 pacijent, od toga i 4 deteta u stabilnom stanju, sa potvrđenim prisustvom virusa Covid-19, potvrdili su u Kliničkom.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 7 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra. Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.

Tri pacijenta, sa potvrđenim virusom Covid -19 je preminulo, poslednji su podaci.

U ZC Lekovac u Covid bolnici, trenutno je hospitalizovan 10. pacijent, kod kojeg je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.

U dve Covid bolnice u ZC Vranje, ukupano je hospitalizovano 84 pacijenata, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa.

U ZC Surdulica, u Covid bolnici trenutno su hospitalizovana 52 pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene ovim virusom.

Pomoćnik direktora Kliničkog centra Niš, Goran Stanojević, kaže za RTS da je u četiri kovid bolnice tog kliničkog centra trenutno smešteno 250 pacijenata, 107 kovid pozitivnih.

“Ono što je karakteristika ovog pika prvog talasa da je dosta mladih ljudi i srednje starosne dobi, tako da se suočavamo s jednim novim izazovom, ali uspevamo da sve to tretiramo na dobar način uz dobru organizaciju, dovoljno osoblja i dovoljne kapacitete za prijem novih pacijenata”, rekao je Stanojević.

Istakao je da pacijenti dolaze uglavnom sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom, a primaju pacijente ne samo iz Niša i bliže okoline, već iz čitave jugoistočne Srbije.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com