Virus Korona

Nove mere za suzbijanje širenja koronavirusa u Beogradu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je situacija u Beogradu u vezi sa koronavirusom najproblematičnija jer je 82,5 odsto svih zaraženih u prestonici i najavio da će Vlada Srbije doneti nove mere u cilju suzbijanja širenja COVID-19.

Vučić je, gostujući na Radio-televiziji Srbije, precizirao da će noćni klubovi i splavovi biti zatvoreni od 23 časa do šest časova ujutru, na dve nedelje.

Isto će važiti za kafiće sem za one koji imaju bašte, rekao je Vučić i dodao da će i studentski domovi u Beogradu biti zatvoreni, jer je veliki broj studenata zaražen.

Predsednik je istakao da će od ponedeljka, 6. jula, država naplaćivati kazne za one koji u prevozu i tržnim centrima ne nose maske, uz napomenu da će te kazne iznositi od pet do šest hiljada dinara.

On je ukazao na to da će broj ljudi okupljenih u zatvorenom biti ograničen na 100, uz obavezno nošenje maske i poštovanje fizičke distance, a na otvorenom do 500 ljudi, istakavši da će, ukoliko ove mere ne budu dovoljne, biti i drugih.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com