Virus Korona

NOVE MERE: Ograničava se radno vreme

Vlada Srbije na današnjoj sednici donela je nove mere protiv koronavirusa. Ograničava se rad pre svega ugostiteljskih objekata, ali i prodavnica, tržnih centara, osim apoteka, dostava hrane, beznzinskih pumpi(u delu za točenje goriva) i privrede koja radi treću smenu.

Oni neće moći da rado od 21 do 5 časova. Primena počinje od utorka i trajaće 15. dana, do prvog decebra, kada će se odlučiti da li treba da se produžvajau mere, saopštila je premijerka Ana Brnabić na konferenciji za novinare.

Premijerka Ana Brnabić je rekla da je pravi trenutak da se uvedu dodatne mere, da bi kriva ostala zaravnjena.

“Moramo na tome da je održimo još par dana, da bi počela da pada”, navela je Brnabićeva i precizirala da je to cilj mera.

Govoreći o uvođenju obaveznog nošenja maski na otvorenom, Brnabić kaže da se o tome razmišlja.

“Razmislićemo i o tome, ali ja mnogo više verujem u svest pojedinica nego u kaznenu politiku. Uveli smo kazne kao mehanizam koji će nam malo pomoći, ali to nije borba koji možemo da dobijemo sami, ili svaki pojedinac da se potrudi ili gubimo. Nemamo mi dovoljno inspekcija da obiđemo sve, ali ne treba da se igramo mačke i miša, da se jurimo”, kazala je premijerka.

Vlada trenutno ne razmišlja o zabrani kretanja, što bi bila sledeća mera.

“Ukoliko bude neophodno, mi ćemo ići sa tom merom. Ali u ovom trenutku ne razmišljamo o tome”, poručila je premijerka.

Ona je kazala da se trenutno ne razmišlja o zatvaranju škola.

“Ja sam apsolutno za to da škole nastave da rade, da nema zatvaranja škola, da su deca najbezbednija u školama”, rekla je Ana Brnabić.

U osnovnim školama ima 39 kovid pozitivnih učenika, od čega je u Beogradu 20. U srednjim školama su zaražana 52 učenika, od toga 22 u Beogradu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com