Virus Korona

NOVE MERE: Produženo radno vreme ugostiteljskih objekata i tržnih centara

Rad tržnih centara, uslužnih delatnosti, kafića i restorana produžava se od ponedeljka do petka do 20 časova, uz strogo poštovanje svih propisanih mera u cilju suzbijanja epidemije, izjavio je epidemiolog Branislav Tiodorović, nakon sednice Kriznog štaba.

Mere, prema njegovim rečima, stupaju na snagu odmah.

“Rad tržnih centara dopustiti do 20 časova s napomenom da je vrlo važno da nihovi kovid redari sprovode kontrolu. Takođe ćemo podržati da sve uslužne delatnosti radnim danom rade do 20 časova, jer je to očigledno potreba stanovništva da koristi njihove usluge uz poštovanje svih mera”, rekao je Tiodorović.

Kafići i restorani mogu raditi do 20 časova bez korišćenja muzike u bilo kom smislu, smatra se da ipak uz muziku se ljudi opuštaju i ne poštuju mere i dolazi do mogućnosti lakšeg prenošenja virusa, naveo je Tiodorović.

Ustanove kulture će raditi do 21 čas.

Ostavili smo da to bude oročeno vremenski do petka, kazao je Tiodorović.

“Ovih pet dana će nam služiti da ocenimo i procenimo epidemiološku situaciju, od koje će zavisiti da li će ove mere biti produžene, promenjene, eventualno dopunjene, jer to je najvažniji pokazatelj koji nam ogovri na osnovu situacije koju imamo pred sobom da jeste došlo do jednog blagog pada pozitivnih i obolelih”, objašnjava Tiodorović.

Klinički centri u Nišu, Beogradu i Kragujevcu imaju i dalje najveći pritisak, istakao je Tiodorović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Nema slušanja muzike zbog virusa i nemoj slučajno neko da bi se opustio. Virus je evoluirao, sada je sposoban da vidi ko je opušten i odmah ga napada. Da li je ovo stvarno rekao ili se neko zwza?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com