Sport

Nove medalje za takmičare PK “Sveti Nikola”

Takmičari Plivačkog kluba “Sveti Nikola” iz Niša, osvojili su ukupno 29 medalja (11 zlatnih, 11 srebrnih i 7 bronzanih), u okviru drugog kola Prvenstva centralne Srbije, koje je održano minulog vikenda u Kragujevcu.

Niški plivači postiglis u ovaj uspeh u konkurenciji 363 plivača iz 24 klubova.

Medalje za niški klub su osvojili: Nina Stanojević (3 zlatne), Bogdan Mitić (3 zlatne), Uroš Stojić (2 zlatne i 1 srebrna), Petar Mitić (2 zlatne), Tadija Ćirić (1 zlatna i 1 srebrna), Uroš Canić (2 srebrne i 2 bronzane), Ilija Tošić (2 srebrne i 1 bonzana), Petra Djordjević (1 srebrna), Đorđe Jovanović (1 srebrna), Aleksandar Laković (1 srebrna), Vuk Nikolić (2 bronzane) i Željko Đorđević (1 bronzana).

U štafetnim trakama 4x50m kraul u muškoj konkurenciji srebrnu medalju osvojila je selekcija pionira, dok su seniori zauzeli 3. mesto. U konkurenciji devojaka pionirke PK “Sveti Nikola” zauzele su drugo mesto.

Po broju osvojenih medalja niški klub zauzeo je drugo mesto u ekipnom plasmanu.

“Izuzetno smo zadovoljni ostvarenim rezultatima, a nadamo se da će oni biti još bolji na državnim prvenstvima koja nas očekuju u martu mesecu”, ističu iz PK “Sveti Nikola”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com