Društvo

Nove kiše nisu dodatno ugrozile naselje 9. maj

Kiša koja od juče pada nije dodatno pogoršala stanje u delu niškog naselja 9.maj koje je okruženo vodom, medjutim, nove padavine usporile su oticanje vode sa tog područja, izjavio je predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Ždrale.

Prema njegovim rečima, jedna kuća u naselju 9. maj još je pod vodom, s tim što su deca koja u njoj žive zbrinuta a njihovi roditelji su dobili pomoć. U jednom broju kuća, dodao je on, poplavljene su podrumske prostorije ili deo stambenog prostora.

„Na tom području vodu i dalje izbacuju dve velike stacionarne pumpe i pet, šest manjih. Nivo vode se jako sporo smanjuje jer se radi o području u kome ima podzemnih voda na samo dva metra ispod nivoa zemlje, a na pet do deset metara ispod površine zemlje nalazi se glina koja ne propušta vodu. Stanje dodatno pogoršava i voda koja se tu sliva sa okolnih brda, kao i to što naselje nema kanalizacionu infrastrukturu već septičke jame“, kazao je Ždrale.

On je rekao da bi 30 do 50 kuća u naselju 9. maj moglo da bude ugroženo ukoliko bi se nivo vode povećao.

Naselje 9. maj popljavljeno je pre 12 dana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com