RegionVideo

Nove investicije u Opštini Merošina. Šansa za posao za stanovnike tog kraja (VIDEO)

Rukovodstvo Opštine Merošina je u pregovorima sa tri firme, od kojih je jedna izvesna. Prema rečima predsednika opštine Saše Jovanovića investitor se bavi izradom metalnih konstrukcija.

 

“Oni su kupili nekadašnju parketaru i kreću sa proizvodnjom”, istakao je Jovanović.

Drugi investitor je Ming kompani, kovačnica iz Niša koja radi više od 20 godina. U pitanju je nova hala od 2.500 kvadrata, a biće mesta za 70 radnika, pretežno metaloprerađevičke struke. Ova investicije pokrenula je i pitanje kadrova, koji su sada u ovoj Opštini deficitarni.

“Videćemo sa našom školom da otvorimo novo zanimanje zavarivača, pošto je jako veliko interesovanje za tim kadrom u Opštini Merošina”, kazao je predsednik Opštine.

Treći investitor koji bi trebalo da poveća proizvodnju je Altina, firma koja se bavi proizvodnjom salveta i ubrusa. Ovu kompaniju kupila je AS velprodaja koja ima deve supermarketa i jedan distributivni centar na teritoriji Srbije. U ovom trenutku Altina ima zaposlenih 19 radnika, a u planu su i nova radna mesta.

“Sa ove tri firme, Opština Merošina će rešiti problem nezaposlenosti”, rekao je Jovanović.

On je dodao da je rukovodstvo Opštine u pregovorima i sa hladnjačom “DP Voćar”, mešovito srpsko – grčka firma. Njih interesuje prevashodno zgrada i lokacija, a kada su unutrašnje instalacije u pitanju najavili su da će postaviti nove savremene linije. Upravo to je rak rana Merošinčana, jer je otkup višnje i šljive sa cenom bio katastrofalan.

“Nezadovoljstvo građana je opravdano. I ja sam jedan od proizvođača i znam kolika bi trebalo cena da bude”, kaže Jovanović.

U ove pregovore aktivno se uključilo Ministarstvo poljoprivrede.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com