Društvo

Nove, a stare žardinjere za zelenilo kod bolnice

Žardinjere sa sedalnim delom iz centra grada dobile su novu lokaciju. Ne sve, ali njih 12 je preseljeno na Bulevar Zorana Đinđića, kod autobuske stanice.

Levo i desno od stanice je po 6 žardinjera, a nekoliko je ostalo u centru grada. Ipak, i one će ubrzo biti preseljene jer nisu “po novom projektu”. Ovakve žardinjere ne uklapaju se, kako saznajemo, u budući novi izgled centralnog gradskog trga, pa je rešenje o prebacivanju ekonomično i praktično. 

Foto: JKP „Mediana“

Žardinjere su preko puta gradske bolnice prebačene prošle sedmice, a već pristižu žalbe građana. 

Foto: D.I.

“Postavili “nove” žardinjere na stanici. Metal za sedenje, milina za leto. O stanju nemam komentar”, kaže jedan Nišlija.

U JKP „Mediana“ kažu da je deo žardinjera rekonstruisan, odnosno postavljen i sređen. Ovakva slika neće ostati dugo, tvrde, jer će metalne delove najkasnije za 7 dana potpuno srediti i vratiti. Zarđali i iskrivljeni delovi su skinuti i nakon popravke će ih postaviti. I zelenila će uskoro biti u svim, a ne samo u nekim žardinjerama. 

U JKP „Mediana“ kažu da su žardinjere preneli iz centra jer tamo više nisu potrebne, a u ovom delu grada nema ni jednog drveta, kao ni klupa.  

“Preselili smo ih jer se radi o urbanom delu grada bez zelenila, a tu je najširi trotoar u gradu. Zelenilio ne može da se sadi zbog instalacija, pa je ovo bilo rešenje. Postavili smo baš tu da bi oplemenili prostor i da ljudi mogu da sede”, kaže direktor JKP „Mediana“ Dragoslav Pavlović.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button