Društvo

Novčane kazne za vlasnike pasa koji ne čiste za ljubimcima

Komunalni inspektori Gradske opštine Medijana, u civilu, u narednom periodu, obilaziće gradske parkove i kej Nišave i vršiti kontrolu vlasnika pasa, odnosno da li vlasnici pasa, čiste za svojim ljubimcima.

„Ukoliko pas ili mačka, prilikom izvođenja na bilo koji način uprlja javnu površinu, vlasnik je u obavezi da isprljanu površinu, očisti bez odlaganja. Novčana kazna za ovaj prekršaj iznosi 10.000 dinara. Ova akcija ima cilj da vlasnike ljubimaca podseti na osnovnu kulturu, ali i da ih upozori da pseći izmet ugrožava zdravlje ljudi, drugih životinja i šteti prirodi“, poručuju iz Gradske opštine Medijana.

Iz opštine poručuju potencijalno zaražen izmet ostaje u parkovima i na zelenim površinama, gde borave i igraju se deca, čiji imunitet je posebno osetljiv na parazite. Sadrži viruse i bakterije, odnosno bolesti, koje i druge životinje mogu da zarade. Osim po ljude i životinje, pseći izmet štetan je i po okolinu, utiče na travu, cveće i rastinje, a može se razlagati od nekoliko nedelja do više od mesec dana, u zavisnosti od vremenskih uslova, ističu iz ove niške opštine.

„Molimo vas da ovu objavu podelite sa svojim prijateljima, koji imaju pse!“, zamolili su putem društvenih mreža iz Gradske opštine Medijana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com