Sport

Novak Đoković pozdravio takmičare Eurobalkan FIS kupa na Kopaoniku – Nišlije domaćini!

Kopaonik, Crna duboka - 20. jubilarni Evrobalkan, međunarodno skijaško takmičenje

Skijaški klub Niš i Skijaški savez Srbije organizuju trenutno na Kopaoniku 20. Evrobalkan kup i Državno prvenstvo u Skijanju, koje se održava do 27. marta na Kopaoniku.

Ovo bi bilo samo još jedno takmičenje u nizu mladih skijaša, da ih nije ovog prepodneva iznenadio Novak Đoković koji je prošao pored starta i sve ih pozdravio. Mladim takmičarima poželeo je sreću a neki od instruktora uhvatili su priliku da se slikaju sa najboljim teniserom svih vremena.

Poznato je da je Novak odličan skijaš a staze na Kopaoniku su njemu dobro poznate, jer je ovde često skijao kao mlađi i takmičio se. Svake zime redovno se i rado vraća.

Staza gde se drugog dana odvija ovo takmičenje “Crna duboka” je jedna od najtežih u Evropi, ali je očigledno Novaku ona poslužila samo za trening.

Pored istrasirane takmičerske staze proskijao je proslavljeni teniser što je izazvalo posebno oduševljenje kako domaćih tako i inostranih takmičara, kojih je ove godine 56 iz 14 zemalja, između ostalih tu su i skijaši iz Čilea i Indije.

Skijaški klub Niš sa ponosom je vodi ovaj prestižni događaj kroz dve decenije, predstavljajući vrhunac skijaške strasti i izuzetnih sportskih podviga. Tokom četiri dana intenzivne trke, Kopaonik će ugostiti najbolje skijaše iz različitih delova Evrope, koji će se nadmetati u različitim disciplinama skijanja.

Skijaše očekuje 4 trke u slalomu i 2 trke u veleslalomu, na kojima će se takmičari nadmetati kako na državnom prvenstvu, tako i na nivou Balkan Kupa. Trke se odvijaju na stazi Crna Duboka, kao jednoj od najizazovnijih staza u Srbiji gde je pre samo 2 godine održan i Evropa Kup.

Pored takmičarskog duha, ovo takmičenje takođe predstavlja priliku za promociju skijanja kao sporta, kao i za unapređenje turizma, promociju Kopaonika kao vrhunske destinacije za zimske aktivnosti i samog grada Niš-a.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com