Zdravlje

Nova zgrada Kliničkog centra u Nišu počinje sa radom od petka

Nova zgrada Kliničkog centra u Nišu izašla je iz Kovid sistema, nakon što je pre nedelju dana ostala bez pacijenata koji se leče od koronavirusa. Odluka je doneta juče na sastanku Kriznog štaba.

 

Klinički centar u Nišu (nova zgrada) počeće sa redovnim radom od petka, dok će Institut za ortopedsko-kliničke bolesti Banjica funkcionisati redovno od ponedeljka, 25. maja, saopšteno je medijima.

 

„Imajući u vidu trenutnu epidemilošpku situaciju, odlučeno je da se pojedine zdravstvene ustanove koje su bile određene za COVID bolnice postepeno vraćaju u uobičajen proces rada. U takvim ustanovama svi medicinski radnici biće testirani na koronavirus i tek nakon negativnog rezultata počeće da rade“, navode.

U Кliničkom centru Niš, juče do 16:00 časova,  ukupno je hospitalizovano 37 pacijenata, sa potvrđenim prisustvom korona virusa COVID 19, u starom delu КC Niš.

Da je manji je broj onih koji se javljaju nadležnim službama da se testiraju, a imaju simptome respiratornih inspekcija i zahtevaju klinički tretman, potvrdio je Niškim Vestima dr Žarko Ranković. 

Kapacitet Kliničkog centra Niš u pet zgrada u kojima su se smeštali zaraženi pacijenti bio je 907 postelja. Nakon izlaska iz kovid sistema pacijenti će se zbrinjavati u još četiri zgrade ove zdravstvene ustanove u Nišu.

Svi članovi Kriznog staba, sa lekarima na čelu, apeluju na sve građane da se ponašaju odgovorno prema sebi i drugima jer epidemija još uvek nije završena.

„Aktivnost virusa jeste umnogome oslabila, ali je neophodno da se svi zajedno i dalje pridržavamo osnovnih epidemioloških mera, poput nošenja maski, redovne dezinfekcije ruku i održavanja socijalne distance, kako bismo borbu sa koronavirusom uspešno i završili“, stav je Kriznog štaba.

S obzirom na brojna nagađanja koja su se ponavljala u prethodnim danima, Krizni štab naglašava da nikada nije preporučio sankcije za nenošenje maski na otvorenom prostoru i da uvođenje takvih mera svakako nije u planu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Prebacite zarazene pacijente iz Radona u Niskoj banji u KC,kada vec imate toliko slobodnih mesta,da bi ljudi iz Instituta poceli konacno da rade a sam Institut da nastavi sa svojom pravom namenom,da leci i rehabilituje obolele od kardiovaskularnih i reumaticnih bolesti,da prorade sve ambulante jer ne umire se samo od kovid virusa vec i od drugih bolesti i to mnogo vise.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com