DruštvoEkonomija

Nova železnička stanica kod aerodroma?!

Prema najavama gradskih čelnika, Niš bi u dogledno vreme trebao da dobije novu železničku stanicu u blizini aerodroma. Nova stanica omogućila bi još bolji razvoj kako putničkog tako i kargo saobraćaja.

Izgradnjom obilaznice oko Niša i izmeštanjem pruge stvoriće se mogućnost izgradnje železničke stanice u blizini aerodroma. Koordinator ,u ime Niša, radne grupe Ministarstva građevine i infrastrukture Ljubivoje Slavković najavio je izradu ovog projekta u skopu izmeštanja pruge i izgradnje obilaznice, odnosno rekonstrukcije pruge Niš-Dimitrovgrad.

Obilaznica oko Niša prolazi od Popovca pored aerodroma, imaćemo na aerodromu novu železničku stanicu. Tako će Niš biti jedini grad u Evropi koji na 200 metara ima aerodrom, auto-put i železničku stanicu. Moja preporuka hotelijerima i onima koji su spremni da investiraju u hotelijerstvo da razmišljaju o lokaciji za izgradnju jednog ozbiljnog hotela u blizini aerodroma“-izjavio je Slavković.

Aerodrom se po njegovim rečima, poslednjih godina odlično razvija. U njegovoj neposrednoj blizini je i auto-put, što bi uz železničku stanicu predstavljalo odličan preduslov da Niš postane jedan ozbiljan centar razvoja kargo saobraćaja, kako vazdušnog tako i železničkog. Takođe je sa aerodroma najavljen produžetak piste kako bi na njoj mogli da sleću i veći tipovi aviona.

Slavković ističe da o datumu izgradnje nove železničke stanice nije bilo reči, ali da on očekuje da bi kompletna železnička obilaznica oko Niša trebala da bude završena do kraja 2022. godine. Eksproprijacija odnosno otkup zemljišta za izmeštanje pruge očekuje se da bude završen do 2019. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com