Društvo

Nova taksi stajališta u Nišu. Predstavnici udruženja taksi prevoza odustali od protesta zbog “Oka sokolovog”

Predstavnici taksi Udruženja razgovarali su sa predstavnicima Grada Niša, povodom, a povod je bio veliki broj kazni koji stiže niškim taksistima od kako je uveden sistem „Oko sokolovo“. Taksisti su tada najavili protest, međutim na sastanku je ipak dogovoreno da se njihov problem reši izgradnjom novih taksi stajališta.

Oni su priznali da su ishitreno reagovali, ali da je do toga došlo zbog nerazumevanja i straha od nekih sankcija.

leksandar Bjelić, predsednik Saveza auto-taksi udruženja Srbije

“Kolege iz Niša su iznele viđenje svih mogućih problema, mogućih rešenja, i zaista smo naišli na potpuno razumevanje. Napraviće se jedna radna grupa koja će već u narednim danima da odradi neke stvari koje smo se dogovorili, kao što je obeležavanje taksi stajališta. Mislim da će u narenih 15 do 20 dana stvari o kojima smo pričali i da se realizuju”, rekao je Aleksandar Bjelić, predsednik Saveza auto-taksi udruženja Srbije.

Na sastanku je zaključeno da nema dovoljno mesta za taksi stajališta. To predstavlja najveći problem, ali je problem i to što ona nisu obeležena.

“Molili smo ih da se nađe način da se taksi stajališta prošire. Izneli smo neke predloge. Ima stajališta koja su neupotrebljiva i videćemo da li mogu da se ukinu, a da se ova prošire. Na taj način i mi ćemo moći da izbegnemo parkiranja naših vozila na mestima koja nisu za to predviđena.”, rekao je Bjelić.

Taksisti se nadaju da će rešenje biti realizovano već za mesec dana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com