Obrazovanje

Nova škola u Leskoviku, izgrađena na temeljima stare, predata đacima na korišćenje

Učenici Osnovne škole „Vojislav Ilić Mlađi“ iz Leskovika vratiće se u svoje klupe, jer je škola u potpunosti rekonstruisana. Nova škola, izgrađena na temeljima stare, danas je predata meštanima na korišćenje.

 

Prof. dr Miroslav Milutinović, predsednik GO Crveni krst

„Pre sedam-osam meseci bili smo ovde sa karavanom gradonačelnice kada su građani kao prioritet istakli da im je neophodna škola, jer je stara bila ruinirana, nebezbedna i prokišnjavala je. Prioritet naše Opštine Crveni Krst je da omladina što više ostane na selu. Jedan od uslova ostanka je i obrazovanje. Iduće godine imaćemo još pet prvaka, zbog čega nam je veoma drago. Naši školarci će uživati u ovoj prelepoj školi“, rekao je predsednik Opštine Crveni Krst Miroslav Milutinović.

Foto: N.P.

Deca su, dok su radovi na izgraednji škole trajali, nastavu obavljala u nekadašnjem Domu kulture.

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša

„Ulaganje u decu predškolskog i školskog uzrasta jeste ulaganje u budućnost Niša i Srbije. Bez ove dečice nema nama sutra života u Nišu. Mesta ima za više od trinaest dece, koliko će ih biti od 1. septembra. Mame i tate u Leskoviku treba da porade da i druga učionica bude pune“, poručila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i dodala da će Grad obezbediti i novi nameštaj.

Ona je navela da je Grad Niš za nešto više od dve godine, pored ove škole, završio i dva vrtića, rekonstruisao više od stotinu toaleta u školama, i da se radi na uređenju dvorišta i sportskih terena. Dodala je da će Grad nastaviti da ulaže u obrazovanje i na druge načine.

Foto: N.P.

„Ulagali smo dosta u obrazovanje. Ljude koji su u obrazovnom sistemu smo motivisali da se što više usavršavaju. Pomagali smo i talentovanoj deci stipendijama, koja idu na regionalna i republička takmičenja“, dodala je gradonačelnica.

Na kraju, gradonačelnica je rekla da će Grad nastaviti da se trudi da i druga naselja dobiju objekte koji dolikuju 21. veku, a sve zbog mladih naraštaja, koji su budućnost grada i naše zemlje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Већница Марија Ранђеловић је обећала, својим колегама из градске власти, долазак Зорана Анђелковића – Бакија и допунско образовање.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com