Društvo

Nova sanitetska vozila za zdravstvene ustanove u Srbiji

Ministarka pravde Nela Kuburović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar uručiće danas u Nišu ključeve za 21 novo sanitetsko vozilo rukovodiocima zdravstvenih ustanova u Srbiji, a koja su pribavljena novcem dobijenim na konkursu Ministarstva pravde za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja (oportuniteta).

Foto: Markonis
Foto: Markonis

Ministarstvo pravde je u martu 2016. godine raspisalo Javni konkurs za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja sa ciljem izbora projekata od javnog interesa (zdravstvo, kultura, prosveta, humanitarni rad i slično).

Iznos sredstava za koji su zainteresovani konkurisali bio je 351.509.000 dinara, ili približno 2,86 miliona evra, a na konkurs se prijavilo više od 1.200 aplikanata.

Konkurs je sprovela komisija Ministarstva pravde, koju su činili predstavnici relevantnih institucija – tužilaštva i ministarstava zdravlja, prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kulture i informisanja, za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i pravde.

Komisija je analizirala prispele projekte i donela odluku o dodeli sredstava za 67 projekata, među kojima je bio i projekat Ministarstva zdravlja u vrednosti od 101.821.860, namenjenih za kupovinu novih sanitetskih vozila.

Nova sanitetska vozila dobijaju zdravstvene ustanove u Užicu, u Beogradu, Boru, Despotovcu, Trsteniku, Aleksincu, Kučevu, Zaječaru, Šapcu, Kuršumliji, Rači, Batočini, Kruševcu i Paraćinu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com