Ekonomija

NOVA RADNA MESTA: Otvaranje Cumtobela krajem maja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u pratnji gradonačelnika Niša Darka Bulatovića obišao je danas radove na izgradnji fabrike Cumtobel. Predsednik Vučić ovom prilikom je najavio da će fabrika austrijske kompanije biti završena krajem maja ili početkom juna naredne godine.

„Ono što je Mercedes u automobilskoj industriji, to je Cumtobel u oblasti rasvete“, rekao je Vučić novinarima.

On je podsetio da je pogon od 30 000 kvadratnih metara Cumtobel počeo da gradi u julu i naglasio da će austrijska kompanija dobiti podsticaj za zapošljavanje radnika u visini od 8 do 9 miliona dinara.

Prema njegovim rečima Srbija mora da daje podsticaje investitorima budući da ima žestoku konkurenciju u Makedoniji, Rumuniji i Bugarskoj.

Predsednik Srbije istakao je da se privode kraju i radovi na izgradnji fabrike Leoni kod Novog sela, a u toku su radovi na izgradnji fabrike IMI koja bi, prema planovima trebalo da uposli 1 500 ljudi.

U Nišu je, prema rečima Vučića, bilo 40000 nezaposlenih pre dolaska SNS-a na vlast, a da je ta cifra sada 27 000.

„Pre dolaska Srpske napredne stranke na vlast u Nišu su radile samo kompanija Filip Moris i Jura, mi smo doveli Džonson Elektrik, IMI, Leoni i Cumtobel“, rekao je predsednik Vučić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com