Virus Korona

NOVA PRAVILA za ulaz u Severnu Makedoniju

Za prelazak granice neophodna potvrda o vakcinaciji ili negativan test

Vlada Republike Severne Makedonije od 1. septembra uvodi nova pravila za sve putnike – njihove državljane ali i turiste i putnike u tranzitu. Do sada je bio dozvoljen ulazk bez ikakvih ograničenja, od prvog dana školske godine to neće biti slučaj.

Državljani Srbije, do sada, nisu morali da imaju negativan PCR test da bi mogli da uđu na teritoriju Severne Makedonije, a za prelazak granice je bilo dovoljno imati samo ličnu kartu.

Televizija Sitel prenela je informaciju da će za prelazak granice sa Severnom Makedonijom biti neophodan sertifikat o vakcinaciji, preležanoj infekciji ili negativan rezultat PCR testa.

Tako će od 1. septembra 2021. svi putnici (domaći ili strani) koji žele da uđu na teritoriju Republike Severne Makedonije na graničnom prelazu morati da pokažu potvrdu o izvršenoj imunizaciji (vakcina u obe doze, potvrdu o preležanom kovidu u poslednjih 45 dana računajući od dana ozdravljenja  ili negativan rezultat  PCR testa ne stariji od 72 čas.

Za građane Severne Makedonije koji se vraćaju u zemlju nakon 1. septembra i nemaju nijedan od dokumenata, sa spiska, moraće da idu u obavezan kućni karantin od sedam dana. Za strane državljane koji samo prolaze kroz Severnu Makedoniju moraće da potpišu izjavu na ulazu koju treba da predaju na izlazu, za taj posao imaju pet sat, javlja Sitel. 

Inače, u Severnoj Makedoniji je za ulazak u kazino, tržne centre ali i ugostiteljske objekte potrebna potvrda o vakcinaciji, koju kontloliše i samo osoblje objekta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com