PolitikaRegion

Nova pravila oko registracije traktora. Reagovala Ujedinjena seljačka stranka

Ujedinjena seljačka stranka oglasila se saopštenjem povodom problema poljoprivrenika oko registracije traktora. Saopštenje prenosimo u celosti.

Još nekoliko dana preostalo je do isteka roka za regsitraciju traktora. Ako poljoprivredna mehanizacija od 4. aprila ne bude imala nove tablice smatraće se neregistrovanom, a poljoprivrednici su dužni da prikupe svu potrebnu dokumentaciju i papir o tehničkoj ispravnosti traktora, kao i da spreme nekoliko desetina hiljada dinara, koliko sve to košta.

Obzirom na loše finasijsko stanje naših poljoprivrednika, kao i činjenice da je naša mehanizacija stara nekoliko desetina godina, ovo je veliki namet na njihov opstanak i bavljenje jednim od najnepopularnijih poslova kod nas.

Takođe, dodatni problem se javlja i kod porodica čiji su vlasnici poljoprivrednih mašina preminuli, a nasledici nisu izvršili prenos vlasništva nad trakrtorima ili drugom mehanizacijom, tako da će to dodatno izazvati troškove i zakomplikovati registraciju poljoprivrednih mašina.

Ujedinjena seljačka stranka se zalaže da se izmeni ili odloži primena novih odredbi Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i da se vlasnicima i naslednicima poljoprivrednih mašina maksimalno pojednostavi i pojeftini registracija traktora, pa čak i da se sve mašine koje su trajno registrovane i dalje vode kao takve.

Takođe, mi podržavamo i predlog Ministra unutrašnjih poslova da se ovaj zakon izmeni i olakša poljoprivrednicima korišćenje njihove mehanizacije u saobraćaju.

Ujedinjena seljačka stranka,
Milija Miletić

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com