Ekonomija

Nova pravila ako želite 100 evra

Penzionerima i onima koji primaju novčanu socijalnu pomoć, 100 evra biće isplaćeno automatski. Ostali koji žele da im se isplati novac mogu se prijaviti od 15. maja do 5. juna. Kako bi se izbegle zloupotrebe, izmenjena su pravila prijave za 100 evra pomoći.

 

Građani koji žele pomoć od 100 evra moći će da se prijave elektronski, na sajtu Uprave za trezor, i preko kontakt centra, čiji će broj biti objavljen 15. maja.

Prvobitno je bilo predviđeno da građani prilikom prijave ostave svoje ime i prezime, matični broj, broj lične karte i naziv banke u kojoj imaju ili će otvoriti tekući račun.

Prema najnovijim pravilima, to je izmenjeno i građani neće morati da ostave svoje ime i prezime, rekla je za RTS pomoćnica ministra finansija Ana Jović.

Prilikom prijave, moraće da se ostavi matični broj, broj lične karte i naziv banke.

Ukazuje da će Uredbom biti formiran privremeni registar, koji će biti ugašen godinu dana od stupanja na snagu.

Jovićeva navodi da će to onemogućiti zloupotrebe, na koje su ukazivali stručnjaci.

Mera je, ističe, potpuno opravdana kao podrška potrošnji.

“Svi smo prvi put u pandemiji, ne znamo šta će biti dalje i ovo je podrška svim punoletnim građanima, da se iskoristi za potrošnju i ponovo dođe u privredu”, ističe pomoćnica ministra finansija.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. A osobama koji primaju tudju negu? Da li oni moraju da se prijave ili ce i njima biti isplaceno kao osobama koje primaju socijalnu pomoc?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com