Ekonomija

Nova pomoć privrednicima: Grad plaća kamatu za kredite firmi

Grad Niš uputio je javni poziv bankama zainteresovanim za kratkoročno kreditiranje privrednih subjekata sa područja grada uz učešće grada u subvencionisanju kamate na kredite. Konkurs je raspisan u petak, 6. septembra i biće otvoren do 16. septembra.

Direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte Milan Ranđelović je na skupu u Gradskoj kući rekao da minimalni iznos kredita za koji će se subvencionisati kamata iznosi 100.000 dinara, a maksimalni iznos je 1,5 miliona dinara.

Milan Ranđelović

Ranđelović je rekao da će Grad Niš sa devet miliona dinara subvencionisati kamatu za kredite privrednih subjekata.

“Rok otplate kredita je 12 meseci, a sredstva se moraju utrošiti najkasnije do 31. decembra ove godine”, istakao je Randjelović.

On je istakao da je u toku prošle godine 159 privrednih subjekata dobilo kredite čiju je kamatu subvencionisao grad Niš.

Gradonačelnik Darko Bulatović je naglasio da Grad Niš pokazuje da ima snage da sopstvenim sredstvima pomogne privredu grada.

“Koliko juče podrška se odnosila na umanjenjenje za 95 odsto troškova oglašavannja i reklamiranja. Već sledećeg meseca imaćemo još jednu podršku iz programa mera Lokalnog ekonomskog razvoja”, rekao je Bulatović.

Grad Niš subvencionisaće kamatu za kredite za troškove nabavke mašina i opreme, osavremenjivanje procesa proizvodnje, stabilizaciju proizvodnje, investiranje u noa savremena sredstva za rad i proizvodnju i izgradnju, rekonstrukciju i adaptaciju poslovnog prostora.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com