Sport

Nova pobeda Naise na gostovanju u Beogradu

Savladan Radnički u Beogradu sa 29-27

Sigurnom igrom u meču u kome su kontrolisale rezultat tokom celog toka susreta, Naisa je stigla do četvrte pobede u prvenstvu. Savladana je ekipa Beograda u gostima sa 29-27 (13-11).

U ovom meču videlo se koliko za mladi tim Naise znači Jovana Veljković, koja je izostala sa prethodnog meča. Postigla je 5 golova i ponela epitet igrača utakmice. Pobedi je, naravno, doprineo ceo tim.

Od samog starta bilo je jasno, da je tim koji sa klupe prevodi Živojin Maksić došao po pobedu. Trijumf u ovom meču imao je višestruki značaj, jer je za potpuno izmenjeni tim u odnosu na prošlu sezonu, od krucijalne važnosti da pobeđuje timove iz donjeg dela tabele.

Naisa je u Beogradu uspela u tome. Poluvreme je završeno vođstvom 13-11, a onda je Naisa dodala gas i u 34.minutu stigla do 4 gola prednosti, 16-12.

Ovakva prednost je održavana do samog finiša meča, jer je minut pre kraja, kada je već sve bilo odlučeno, Naisa vodila sa 29-25.

Na kraju, Naisa je zasluženo slavila sa 29-27, što će sigurno značiti za podizanje samopouzdanja pred predstojeće mečeve. Najefikasnije u timu iz Niša bile su Sanja Stamenković sa 8 i Anja Belić sa 7 golova.

Naisa se, tako, sada nalazi u gornjem delu tabele, u grupi sa timovima koji imaju po 4 pobede. Već u sredu, 27.oktobra, Naisa igra odloženi meč 6.kola sa ekipom Jagodine.

Beograd, SC „Šumice“. Gledalaca:100. Sudije: Branko Radaković, Nikola Bakmaz (Novi Sad). Isključenja: Beograd   6 minuta, Naisa 10 minuta. Sedmerci : Beograd  7 (4)  , Naisa 3 (1).

ŽRK NAISA: Ivanović, Nedeljković, Ranđelović, T.Petković 2, Đurović 2, Veljković 5, Dala, Stojanović 1, Mihajlović, M.Petković, Milošević, Stamenković 8, Nikolić 4, Rajković, Mladenović, Belić 7.

RK BEOGRAD: Ignjatović 6, Savić 5, Nađ 2, Ilić 2, Pap 7, Milosavljević 1, Bahun, Mitrović, Božinović 2, Šindić, Janković, Korać, Todorovski 2, Mitrovski, Balaban.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com