Politika

NOVA ORGANIZACIJA: Grad Niš dobija šest Gradskih uprava

Umesto sa jednom Gradskom upravom Grad Niš ubuduće će funkcionisati sa šest Uprava, rečeno je na današnjoj sednici Gradskog veća prilikom usvajanja predloga Odluke o organizaciji Gradskih uprava.

Ukoliko Skupština grada podrži predlog Gradskog veća, Niš će imati Gradsku upravu za organe grada i gradjanska stanja, upravu za finansije, upravu za gradjevinarstvo, upravu za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove, upravu za društvene delatnosti i upravu za imovinu i održivi razvoj.

Foto: B.LJ.

Sekretar gradskog Sekretarijata za poslove uprave i gradjanska stanja Vesna Nešić istakla je da će se Gradska uprava reorganizovati kako bi se stvorila “moderna Uprava koja bi doprinela efikansijem radu sa strankama i omogućio veći stepen odgovornosti i kontrole organa prilikom obavljanja poslova i delatnosti Uprave”.

Ona je kazala da bi tokom 2021. godine trebalo da bude novih zapošljavanja u Gradskim upravama “u skladu sa zakonom i u skladu sa potrebama organa grada”, ali nije navela koliko će lica biti zaposleno.

Foto: B.LJ.

Grad Niš od 2016. godine funkcioniše sa jednom Gradskom upravom u okviru koje je 17 sekretarijata i Komunalna policija, Služba načelnika Gradske uprave, Služba za informatičko-komunikacione tehnologije i Služba za javne nabavke.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Samo povecavaju nepotrebnu birokratiju a nema ko da nas leci nema ko da cisti grad, nema za vojsku za policiju za obrazovanje samo neefikasna i nepotrebna administracija jedni drugima na glavu se penju.

  2. Zašto gradonačelnica ne uradi novu sistematizaciju radnih mesta i smanji broj neradnika izvršilaca po J.P. u Nišu?. Ne sme da to uradi jel bi nestala sa scene za jednu noć!. A narod daje pare za državne službenike parazite i neradnike i neznalice rada na računaru!

  3. Molimo gradonacelnicu Nisa svom silom srca da posto ne moze da se izmesti pruga dozvoli da se napravi kod ‘Stop sopa” mali tinelcic ukopsn ispod pruge za nasu decu nase najmilije, da ne bi vise strahovali i strepili kad idu u skolu , na zabavu u stop sop ili kad se vracaju iz grada.Da se ne bi gasili mladi zivoti poput skorasnje pogibje mlade devojke na pruzi.MOLIMO je za odobrenje pravljenja malog ukopsnog tunela makar za po jednog pesaka a mi mestani iz naselja cemo finansirati sami. MOLIMO VAS KAO MAJKA ZNATE KOLIKI JE SVAKODNEVNI STRAH I BOL SAMO JEDAN TUNEL PROLAZ MALI TRAZIMO DA NESTRADAMO VISE PORED SVIH MUKA ZAMISLJENII IDEMO NA POSAO , UZAS , molimo za prioritet i hitnost sami cemo da finansiramo HVALA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com