Zdravlje

Nova oprema za „Banku krvi“

Zahvaljujuci Ambasadi drzave Izrael i ambasadoru Yahel Vilanu, Klinici za kardiohirurgiju je  isporučen i drugi deo opreme za „Banku krvi“ koja će biti cemo otvorena za par meseci,kaže profesor dr Dragan Milić, direktor ove Klinike.

 „Oprema koju dobijamo je apsolutno najbolja na svetu kako po efikasnosti i preciznosti tako i po mogućnostima koje sve analize može da radi“, ističe Milić.

Oprema je stigla  simbolicno upravo 31-og januara jer upravo tog dana je obeleženo 30 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa izmedju Srbije i Izraela 1992. godine.

 „Istorijske veze izmedju naša dva bratska naroda su neraskidive, od zajednickog stradanja tokom Drugog svetskog rata  do činjenice koja je manje poznata, da je Kraljevina Srbija bila prva zemlja na svetu koja je priznala pravo Jevrejima na svoju državu. U tom dokumentu koji je potpisao Milenko Vesnić 1917.godine, Kraljevina Srbija tu državu naziva Izrael. Jugoslavija je bila druga država u Evropi koja je priznala državu Izrael 1948. godine što je, takođe, manje pozato“, kaže Milić.

Radujemo se budućoj saradnji izmedju naše ustanove i najeminentnijih klinika u Izraelu. Sjajan način da se naše veze održavaju i jačaju i sve u korist naših gradjana, našeg naroda i naših pacijenata, dodao je Milić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com