Društvo

Nova kapija grada: U leto preko puta motela Nais novi hotel

Do sledeće letnje sezone rekonstruisaće se i dograditi postojeći motel „Nais I“, a prema planu detaljne regulacije turističko-rekreativnog kompleksa motela sa druge strane auto puta Niš – Beograd predviđeno je da počne i izgradnja novog hotela „Nais II“.

Novi vlasnici – konzorcijum „Nais“ sa sedištem u Beogradu i Trgogradnja iz Surdulice žele da naprave novu kapiju grada, odnosno dva hotela koji će biti povezani pešačkim pasarelima što će učiniti ulaz u Niš vrlo atrakativnim, kaže Miroljub Stanković iz Uprave za planiranje i izgradnju.

„Plan detaljne regulacije turističko-rekreativnog kompleksa motela „Nais I“ i „Nais II“ se radi na zahtev novih vlasnika i postaće ponovo jedan od brendova Niša. Postojeći hotelski kompleks sa bazenom će vlasnici prvo obnoviti, dograditi i urediti, a preko puta auto puta Niš – Beograd sagradiće još jedan hotel sa pratećim poslovnim sadržajima koji se zove „Nais II“. Ovakva ideja postoji još od pre  nekoliko decenija, ali nikada nije realizovana, a novi vlasnici će u ovu investiciju sa zapadne strane auto puta ući u junu 2017. godine“, objašnjava Stanković.

Dva hotela spojiće se pešačkim pasarelama preko auto puta.

„Na taj način ulaz u Niš će imati jaku vizuelnu dimenziju odnosno simboličnu kapiju koju će pamtiti svi domaći i strani putnici koji tu prolaze. Plan će pratiti i republički organi nadležni za Koridior Niš – Beograd, tako da predstvalja jedan od najznačajnih planova koji se radi u Nišu“, dodaje Stanković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com