Promo

Nova, inovativna metoda u Poliklinici Panajotović

Već 25 godina sledimo viziju da unapredimo nivo zdravstvene zaštite i da pružimo najkvalitetniju zdravstvenu uslugu našim pacijentima.

Naš cilj je pružanje profesionalne, kompletne i pravovremene medicinske usluge pacijentu. Stručno i ljubazno osoblje, koje je u potpunosti posvećeno Vama, u procesu je stalne medicinske edukacije i saradnje sa eminentnim stručnjacima iz svih oblasti medicine, u skladu sa tim uvedena je otpuno nova, prirodna metoda u ginekologiji, koja ima snažan efekat u podmlađivanju, regeneraciji i revitalizaciji tkiva – PRP TRETMAN U GINEKOLOGIJI (Platelet Rich Plasma ) – plazma obogaćena trombocitima.

POLIKLINIKA PANAJOTOVIĆ; Foto: Promo

Plazma obogaćena trombocitima (PRP tretman) jedinstvena je terapija koja koristi sopstvene potencijale organizma u cilju regenracije kože i sluzokože, čime se započinju prirodni procesi podmlađivanja i obnavljanja. PRP je metoda ubrizgavanja sopstvene plazme koja sadrži veći broj trombocita nego neprerađena krv. Trombociti igraju ključnu ulogu u procesu zarastanja rana, indukuju izgradnju novog vezivnog tkiva i revaskularizaciju. Ovaj proizvod je obogaćen i hijaluronskom kiselinom, što omogućuje produženo zadržavanje faktora rasta na mestu primene, pojačanje hidracije, volumena. Zbog bolje prokrvljenosti dolazi do vraćanja prirodne vlažnosti sluzokože i uklanjanja vrlo neprijatne suvoće vagine, kod žena u menopauzi, postmenopauzi i neposredno posle porođaja. Zbog povećane sinteze kolagena i elastina, dolazi do poboljšanja elastičnosti zidova vagine.

Tretman je namenjen pacijentkinjama koje imaju:
-suvoću vagine kod žena u menopauzi i postmenopauzi
-nevoljno oticanje urina (određeni oblici inkontinencije urina) -kod ožiljaka nakon epiziotomije
-lichen sclerosum (kožno autoimuno obolenje spoljnih genitalija)
-seksualne disfunkcije

POLIKLINIKA PANAJOTOVIĆ; Foto: Promo

Kako se izvodi PRP metoda?

Pacijentkinji se uzme 4ml sopstvene venske krvi i dobijena krv se centrifugira, izdvaja se plazma koja je obogaćena trombocitima. Dobijeni serum se potom aplikuje u odabrane intimne regije. Postoje posebni sistemi sa dodatkom hijaluronske kiseline – njima se može dobiti dodatni volumen i poboljšati efikasnost tretmana.

POLIKLINIKA PANAJOTOVIĆ
Dragiše Cvetkovića 29a
018 537999
www.poliklinikapanajotovic.rs
FACEBOOK

Tretman se radi uglavnom 2-3 puta, u razmaku od 4-6 nedelja, uz ponavljanje tretmana nakon godinu dana. Preciznije podatke daće svakako lekar specijalista ginekologije.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com