Promo vesti

NOVA GODINA se bliži: Tradicionalno najbolji provod!

TRADICIONALNO NAJBOLJI PROVOD – U ČEMO JE FORA – NARAVNO OHRID

Destinacija koja ima mnogo prednosti; pre svega blizina, opuštena i topla domaćinska južnjačka atmosfera, gostoprimljivost domaćina, pristupačne cene kako suvenira tako i u restoranima, veliki broj klubova, kafića, restorana, tradicionalnih kafana gde svake večeri možete uživati u dobroj muzici za svačiji ukus do ranih jutarnjih sati ne smemo zaboraviti ni ohridske bisere , samo dve porodice u Ohridu imaju recept kako se prave. One čuvaju tajnu o tome kako se od krljušti ribe plašice, koja se lovi u jezeru, priprema emulzija sa kojom se premazuju materijali, oblikovani u raznim veličinama… Pravi biseri nisu baš jeftini, ali zato godinama traju.

Program boravka na Ohridu upotpunili smo i obilascima koji će Vam dočarati bogatu istorijsku baštinu grada koji sa pravom nosi epitet balkanski Jerusalim. Dok budete krstarili jednim od najstarijih jezera na svetu videćete sve lepote starog grada koji ćete naravno i obići pešice sa našim vodičem, pogled na Samuilovu tvrđavu,
crkvu Sv. Jovan Kaneo, obrise Struge u daljini, pogled na plaže koje se nižu sve do Sv Nauma…

Kada se i na ovaj način upoznate sa Ohridom , ostavljamo Vam slobodno vreme da sredite utiske i spremite se za najluđu noć i doček nove 2018 koji smo organizovali u restoranu hotela Rivijera gde ćete uz tradicionalno dobru makedonsku hranu, neograničeno piće i staru dobru kafansku muziku na najveseliji način ući ćete u novu godinu.

Za prvo novogodišnje popodne idemo do Struge, malog mesta na obali Ohridskog jezera, poznatom po manastiru u selu Kalište, u kome se nalazi jedna od samo dve u svetu poznate čudotvorne ikone crne Bogoridice, a naša preporuka je i da kupite i probate manastirsko vino zaista odličnog kvaliteta. U samom gradu možete da vidite mesto gde iz jezera nastaje Crni Drim, mesto gde jezero “ističe”, da prošetate uređenim šetalištem pored Drima, starom čaršijom.

Poslednji naš dan u Ohridu rezervisan je za odlazak do manastira Sv Naum , kompleks pored manastirske crkve posvećene Svetom Naumu , čine i crkva Sv Petke, kao i “ohridski izvori”.

Postoji verovanje, da ukoliko se poklonite i stavite glavu na čudotvorni kivot svetag Nauma, svi vaši problemi, a naročito zdravstveni će nestati.

A kada se duhovno nahranite predlažemo da nahranite i telo, a najbolju ponudu ima restoran u samom kompleksu ohridskih izvora uz prijatnu atmosferu, muziku uživo i odličan izbor domaće hrane.

Ukoliko se odlučite za vožnju čamcima na vesla od vašeg “vozača” čućete mnogo ohridskih legendi ali i priču kako od izvora koje vidite svuda oko sebe nastaje jedno od najvećih i najdubljih evropskih jezera.

Ohrid mozda jeste skroman i nenametljiv, ali je uzbudljiv, neponovljiv pun južnjačke topline koja će Vam sigurno ogrejati dušu i napuniti je dobrom energijom.

GRČKA SE KRČKA I ZA NOVU

Solun – jedan od najstarijih gradova Evrope i po veličini je drugi u Grčkoj, posle Atine. Oduvek je bio raskrsnica civilizacije, a danas grad raskošne lepote i gostoprimljivih ljudi. Grad mediteranske klime u kome se nalaze brojne taverne obojene mediteranskim suncem i mirisom mora koji dolazi iz luke.

Solun je najveći univerzitetski centar u kome je noćni život bogat, vrlo raznolik i nadaleko poznat.

Solun je grad velikog istorijskog značaja i sa našim vodičem upoznaćete istorijske znamenitosti Soluna: Crkvu Sv. Dimitrija, Aristotelov Trg, spomenik Aleksandra Makedonskog i Belu kulu.

MM TOURS
Obrenovićeva bb, TPC Kalča, prizemlje lok A6, Niš
018/521-329
060/0521-329
018/521-329
018/250-280
060/0521-336
060/0521-338
MMtours.rs

S obzirom na bitnost grada kao trgovačke luke, Solun predstavlja raj za kupoholičare i shopping je nezaobilazni deo njegove posete. Imaćete priliku da sa nama odete u shopping centar Cosmos koji je jedan od najvećih zabavnih i shoping centara na Balkanu.

Tokom obilaska grada osetićete Novogodišnju atmosferu i pripremati za Novogodišnje veče koje smo vam organizovali u restoranu hotela Capsis

Za odmor od provoda i hrane za telo pripremili smo vam i hranu za dušu, priliku da posetite Meteore, neverovatne kamene kule manastira Meteori ili ’’viseće stene’’ koje su nastale povlačenjem mora pre 30 miliona godina. U zadivljujućem prirodnom ambijentu bićete začuđeni i u dilemi da li su slike koje se ukazuju pred Vama delo prirode i ljudske ruke ili su neke natprirodne sile malo umešale prste u sve dokle Vam pogled dopire.

Poslednjeg dana ćete imati priliku da se poklonite senima predaka na srpskom vojničkom groblju Zejtinlik, da jos jedan deo dana uživate u novogodišnjoj, a primorskoj atmosferi Soluna, a onda osunčani grčkim suncem krećemo kući, puni utiska dobrog raspoloženja.

[iframe src=”https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d2902.8258465235467!2d21.891768914825573!3d43.317904982066246!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x4755b0b229e6d90f%3A0x7d3156394bc2842e!2zS2FsxI1h!5e0!3m2!1sbs!2srs!4v1512118779526″ width=”600″ height=”450″ frameborder=”0″ style=”border:0″ allowfullscreen]

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com