Društvo

Nova fasada Sigurne kuće

Menadžment ustanove Sigurne kuće u Nišu se stalno zalaže da ženama  koje su skupile hrabrost i rešile da stave tačku na nasilje koje su preživele, stvori sto bolje uslove da se dok borave u ustanovi osećaju pre svega sigurno i zaštićeno,ali i dostojanstveno, kaže Sonja Šćekić, direktorka Sigurne kuće u Nišu. Kako bi zaposleni u ovoj ustanovi uspeli u tome redovno konkurišu sa odgovarajućim projektima kod nekoliko ministarstava, a mnogi od njih na putu realizacije. Ovih dana je jedan i završen, a u pitanju je projekat “Srcem za žene”.

“Projekat koji je upravo završen nosi naziv “Srcem za žene” i odobren je za ovu ustanovu od strane Ministarstva građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja”, kaže Sonja Šćekić. “Ovim projektom sređena je fasada objekta, okrečen kompletan unutrasnji prostor ustanove i zamenjen deo stolarije. Vrednost projekta je 1.052.732 dinara”.

 

Foto: V. P.

Direktorka ove ustanove navodi da je realizacija ovog projekta od velikog znacaja za ustanovu, jer se ustanova nalazi u objektu koji je građen pre 60 godina .

“Ako žene koje izlaze iz porodicnog nasilja moraju da budu u Sigurnoj kuci jer je to jedino mesto gde mogu da se sklone od nasilnika onda je potrebno da im pruzimo najadekvatnije uslove za zivot dostojan njih. I ovo nije prvi projekat odobren za Sigurnu kuću od Ministarstva građevinarstva i mi smo presrećni što imamo podršku potpredsednice Vlade i predsednice Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorane Mihajlović”, dodaje Sonja Šćekić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com