Hronika

Nova evakuacija Jasenovika sutra

Štab za vanredne situacije Grada Niša naložio je da meštani Jasenovika budu evakuisani iz sela sutra, 27. januara od 10 do 11 sati, zbog mogućeg akcidenta prilikom uklanja vagona-cisterni sa amonijakom.

Kako je istaknuto u naredbi Štaba meštani će morati da budu izvan svojih domova do 17 časova.

„Svi meštаni selа Jаsenovik biće pojedinаčno obаvešteni o merаmа i postupcimа tokom evаkuаcije. Svi stаnovnici Jasenovika su u obаvezi dа postupаju u sklаdu sа naredbom Štaba. Koordinаciju i sprovođenje evаkuаcije vrši grаdski Štаb zа vаnredne situаcije“, istaknuto je u naredbi Štaba za vanredne situacije Grada Niša.

U naredbi je navedeno da će stаnovništvo iz centrа selа biti prevezeno kombijimа i аutomobilimа do glаvnog putа kа selu Jаsenovik odаkle će biti evаkuisаno аutobusimа „Niš-ekspresa“.

„Meštani će biti zbrinuti u Gerontološkom centru i Regionalnom centru za obrazovanje. Za sve zbrinute, obezbedjena je hrana, voda, voće i stalni medicinski nadzor“, rečeno je u gradskom Štabu za vanredne situacije.

Jedna od dve cisterne koje su izletele iz šina i prevrnule se nedaleko od Jasenovika, uspešno je vraćena na kolosek minulog petka.

Druga cisterna treba da bude podignuta u toku sutrašnjeg dana, ali zbog velikog oštećenja neće moći da bude odvezena već će amonijak morati da bude istočen.
Kako je Bulatović najavio druga cisterna biće podignuta na platformu pored pruge, a potom istočena.

U akciju podizanja cisterne uključena su 11 radnika „Infrastruktura železnice Srbije“ i 33 zaposlena Uprave za vanredna stanja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com