Politika

Nova DSS i “Niš moj grad”: Kreće peticija za besplatne udžbenike

Nova Demokratska stranke Srbije i koalicija “Niš moj grad” predstojećeg vikenda počeće da sakupljaju potpise građana Niša za inicijativu da svi osnovnci i srednjoškolci 1. septembra dobiju besplatne udžbenike.

Njihov predlog je da besplatne udžbenike obezbedi država, a ne gradovi i opštine.

Potpredsednica Izvršnog odbora Novog DSS-a i narodna poslanica Slađana Miletić je kazala da je nedopustivo što je aktuelna vlast dopustila da u nekim delovima zemlje učenici imaju besplatne udžbenike, a da u drugim ne.

“Kroz skupštinske govore i poslanička pitanja zatražiću da se uvedu besplatni udžbenici za čitavu zemlju i da to ne zavisi od toga koliko koji grad ili opština imaju para”, istakla je Miletić.

Ona je kazala da će štandovi za prikupljanje potpisa građana koji podržavaju inicijativu o besplatnim udžbenicima za sve đake biti postavljani u Nišu sredom i subotom.

Koopredsednik koalicije “Niš moj grad” Miodrag Stanković najavio je da će na štandovima sakupljati potpise i za ukidanje sistema „Oko sokolovo“.

“Ne mislim da je loše kazniti bahate vozače i ne dozvoliti im da se parkiraju bilo gde. Sa „Okom sokolovim“ je međutim problem što se kažnjava veliki broj ljudi koji žele da se propisno parkiraju, ali nemaju gde jer grad nije obezbedio parking mesta“, naglasio je Stanković.

Prema njegovim rečima, kazne “Oka sokolovog” dodatno opterećuju skromne budžete građana, posebno ako se naplaćuju posredstvom izvršitelja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com