Ekonomija

Nova američka investicija uskoro u Nišu

Nakon Novog Niša i kompanije Filip Moris, u najveći grad na jugu Srbije mogla bi da stigne još jedna američka investicija iz oblasti naprednih tehnologija i koja bi mogla da zaposli između tri i pet hiljada ljudi.

To je istaknuto nakon sastanka gradonačelnika Niša Darka Bulatovića i američkog ambasadora Kajl Rejndlof Skata.

sastanak-u-gradskoj-kuci

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović razgovarao je u Gradskoj kući sa Njegovom Ekselencijom Ambasadorom SAD-a u Srbiji Kajlom Rejndolfom Skatom o unapređenju saradnje Grada Niša sa predstavnicima SAD-a u našoj zemlji.

„Nama kao lokalnoj zajednici jako je stalo do realizacije američke investicije Novi Niš, za koju je kamen temeljac položen u aprilu ove godine i postoji odlična saradnja sa kompanijom Filip Moris, ali želimo još američkih investicija u našem gradu. Razgovarali smo o dolasku nove američke investicije iz sfere naprednih tehnologija i koja bi omogućila otvaranje novih radnih mesta za tri do pet hiljada građana Niša“, rekao je gradonačelnik Bulatović.

mediji

Na sastanku je istaknuto da je u proteklom periodu saradnja bila na izuzetnom nivou, da je u Niš uloženo više od milijardu američkih dolara investicija ove zemlje, da je realizovano mnogo programa koje je finansijski podržala ambasada i da postoji mesto za unapređenje saradnje.

„Pružamo pomoć novim preduzetnicima da savladaju nove prpreke, kao i Univerzitetu Niša putem razmene studnata, a u Nišu sporovodimo i razne programe ekonomske pomoći, a u budućnosti unapredićemo našu saradnju sa gradom koji je centar jugositočne Srbije“, rekao je američki ambasador Kajl Rejndolf Skat i zahvalio se Gradu Nišu na gostopriminstvu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com