Društvo

NOVA AKCIJA UČENIČKOG PARLAMENTA OŠ “BUBANJSKI HEROJI” : Pomoć vršnjacima da prevaziću teške životne probleme

Učenički parlament OŠ “Bubanjski heroji” posetio je Zavod za vaspitanje omladine u Nišu i tom prilikom uručio slatkiše mladima koji su smešteni u Zavodu za vaspitanje omladine, a koje su pripremili učenici škole. Ova poseta imala je cilj da razvije empatiju, humanost i duh zajedništva, kao i pružanje podrške mladima da prevaziđu teške životne probleme i situacije sa kojima se suoačavaju i zbog kojih su smešteni u Zavodu.

Posetu Zvosu za vaspitanje omladine i razmenu neđusobnih iskustava organizovali su pedagog OŠ “Bubanjski heroji” Dragana Stevanović, specijalni pedagog Zavoda za vaspitanje omladine Đorđe Vidosavljević i Andrijana Janković, pedagog.

“Učenici OŠ “Bubanjski heroji” imali su priliku da se upoznaju sa specifičnostima, organizacijom i načinom rada specijalnih pedagoga Zavoda za vaspitanje omladine. Na taj način obuhvaćena je i profesionalna orjentacija učenika, gde su imli prilike da se upoznaju sa obrazovnim profilom specijalnih pedagoga”, kaže Dragana Stevanović. “Prilikom ove posete, učenicima  OŠ “Bubanjski heroji” predstavili su se mladi koji se nalaze na smeštaju u Zavodu, podelili svoje životne priče i iskustva i zajednički izvukli pouke iz situacija sa kojima su se suočili i zbog kojih se nalaze trenutno na smeštaju u Zavodu”.

Ovo je samo još jedna u  nizu mnogobrojnih aktivnosti koje sprovodi Učenički parlament OŠ “Bubanjski heroji”, a koja ima za cilj razvijanje humanosti, solidarnostu, participacije mladih, razvijanje društvene odgovornosti, iniciranje humanitarnih akcija, ali svakako najvažnije, razvijanje svesti o važnosti poštovanja osnovnih moralnih vrednosti i postulata vaspitanja, koje je danas veoma zapostavljeno.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com