Sport

NOĆNO ORIJENTACIONO TAKMIČENJE: Planinari savladi stazu dugu 15 kilometara

Završeno je još jedno tradicionalno izviđačko noćno orijentaciono takmičenje u organizaciji odreda „Đuka Dinić“, koje je ove godine okupilo 27 ekipa iz Niša, Bele Palanke, Novog Pazara, Beograda, Starčeva, Banja Luke, Šapca, Kragujevca.

Akciju je svečano otvorio gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Učesnici su već prve noći uspešno savladali stazu dugu preko 15 kilometara.

Ovo takmičenje se inače organizuje od 1970. godine a ove godine je imalo najveći broj učesnika, što je svakako jedna od potvrda kontinuiranog i kvalitetnog rada niških izviđača.

U kategoriji mlađih planinki i izviđača prvo mesto je osvojila ekipa „Pančićevi vukovi“ iz odreda „Josif Pančić“, drugo ekipa „Australopitekusi“ iz odreda „Remizijana iz Bele Palanke, dok je treće mesto zauzela ekipa „Spartanke“ iz odreda „Mija Stanimirović“.

U kategoriji starijih planinki i izviđača prvo mesto je osvojila ekipa „Sandžački vukovi“ iz odreda „Sandžak“ iz Novog Pazara, drugo ekipa „Amadile“ iz odreda „Remizijana iz Bele Palanke, dok je treće mesto zauzela ekipa „Čekićare“ iz odreda „Josif Pančić“.

Tabor sa učesnicima je bio smešten na terenu Spomen parka „Bubanj” koji se je još jednom pokazao kao idealno mesto za izviđačka okupljanja i druženja.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close