U fokusu

Noć biologije u gimnaziji “Svetozar Marković”

Gimnazija „Svetozar Marković“ prvi put, u okviru Noći muzeja, organizuje manifestaciju pod nazivom „Noć biologije“. Ideja je da kroz nauku, kulturu i ono što uče u okviru škole, svima na jednostavan i maštovit način približe eksperimente, radionice, kvizove i interaktivna predavanja. “Cilj nam je da biologiju prikažemo kao nauku o životu, što ona u svojoj biti i jeste,” kažu u niškoj gimnaziji.

U “Noći biologije” žele da ugoste prijatelje biologije i ekologije kao što je udruženje „Zoo PLANET“, Pokrajnski zavod za zaštitu prirode, Gljivarsko društvo kao i različita prirodnjačka društva i nevladine organizacije.

“Jedna od najzanimljivijih postavki biće postavka cirkulatornog sistema koja je predstavljena kroz 3D modele kao i kroz pregled mikroskopskih preparata. Posetioci će saznati sve o krvnom pritisku kao i načinima na koji se on kontroliše”, saopštili su.

U okviru “Noći biologije” biće prikazani skeleti životinja, prezentovani dokazi “da smo svi nekada bili devojčice”, a prisutni će biti upoznati sa biodiverzitetom našeg grada, a moći će da se prošetaju i kroz “kutak za morski trenutak”

“Nakon višegodišnjih, izuzetno uspešnih prezentacija na festivalima Nauke u Beogradu, Zagrebu i Italiji gde smo rame uz rame stajali sa falkutetima i institutima, s pravom tvrdimo da ce i pomenuta manifestacija biti vrlo uspešna. U prilog tome idu i prioriteti koje naša škola postavlja, a to su inovacije u nastavi i učenju. Dokaz za to je i ovogodišnji, deveti festival Nauk Nije Bauk”, kažu u Gimnaziji i pozivaju sve Nišlije da ih obiđu u Noći muzeja, 20. maja od 17 sati do 1 sat po ponoći.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com