Kultura

Nišvil džez karavan posetio Skoplje: Komšije rado prihvatile poziv za festival

Nišvil džez karavan nakon Sofije posetio je i Skoplje. Promocija Nišvil džez festivala održana je u glavnom gradu Severne Makedonije, niški muzičari gosti u Ambasadi Srbije u Skoplju. Veliki koncert kao deo Skopskog leta održan je u zdanju Kuršumli Ana, a nastupili su Romadžem orkestar, Moba i DJ Loptica.

Sada već tradicionalno, Nišvil džez festival obilazi region i organizuje promocije u susednim zemljama. Nakon Bugarske i Crne Gore, ove nedelje Nišvil se predstavio i makedonskoj publici.

Prijem u ambasadi Srbije u Skoplju; Foto: Jelena Laništanin

Domaćin delegacije Nišvila bila je ambasada Srbije u Skoplju, gde je i održana pres konferencija u prisustvu mnogobrojnih medija iz Makedonije i Srbije.

Nišvil džez festival široj publici u Skoplju predstavio se i velikim koncertom u okrviru Skopskog leta. Natupili su Romadžem orkestar, Moba i DJ Loptica.

Koncert Nišvil džez festivala u Skoplju održan je u autentičnom zdanju Kuršumli ana, a publika je uživala uz zvuke etno džeza, bluza i modernih zvukobva do ponoći.

Niošvil džez festival održava se od 4. do 13. avgusta.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com