Društvo

Nišu nedostaje opšta bolnica

Da Nišu nedostaje opšta bolnica, saglasili su se u razgovoru gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa direktorom Doma zdravlja prof. dr Miloradom Jerkanom i pomoćnicom direktora Danijelom Nešić svesni preke potrebe sekundarnog nivoa zdravstvene zaštite.

 

“Prostora za izgradnju opšte bolnice, o čemu smo razgovarali, imamo pored Doma zdravlja. To znatno umanjuje troškove izgradnje i doprinosi racionalnijoj organizaciji i radnom angažovanju zaposlenih. Postojanjem opšte bolnice povećao bi se kvalitet usluga Doma zdravlja, ali i smanjio pritisak pacijenata prema Univerzitetskom kliničkom centru”, napisala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski na zvaničnoj fb strani.

Niški Dom zdravlja godišnje pruži sedam miliona zdravstvenih usluga, a dnevno kroz tu zdravstvenu ustanovu prođe između 10.000 i 12.000 građana.

“Doktorka Кućne nege Vesna Banković prijatno me je iznenadila prigodnim poklonom grupe lekara, medicinskih sestara i tehničara koja se vratila sa odmora iz Egipta, zasluženog predaha posle požrtvovanog rada u kovid ambulantama. Zahvalnica je stigla i od Doma zdravlja sa kojim smo uspešno sarađivali u borbi protiv koronavirusa kada je to bilo najteže”, kazala je gradonačelnica Niša.

Foto: Mladen Đurović

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

5 Komentara

  1. Tu ima jako puno mesta, čak je zgodno i za parkiranje, noću skoro da nema gužve. Pa vi niste normalni. Niste umeli jedan normalan parking da napravite kako treba.

  2. znaci nikom nije palo na pamet da i dom zdravlja treba da se izmesti iz centra nego da dograde jos jednu zgradu!! pa to je to i onda ljudi kad vide drzavu onda svako krene da dogradjuje jos po malo i nastane haos! Cuj mene sns, HAOS!

  3. Nišu treba još jedna ludnica u centru grada tu na nekom bulevaru . Mala je Toponica da prihvati sve otkačene i retardirane spodobe koje upropastise ovaj grad i narod.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com