Društvo

Ništa od preseljenja Tvrđavske pijace ni ove godine

Ideja o preseljenju Tvrđavske pijace na prostor OTC stara je nekoliko godina, ali po svoj prilici, neće biti realizovana ni ove.

Rokove više niko ne pominje, ali su gotovo svi saglasni sa tim da za preseljenje još nisu stvoreni adekvatni uslovi koji bi obezbedili nesmetan rad pijace na novom prostoru.

Mnogo toga fali na OTC što bi jedna velika moderna pijaca trebalo da ima. Osim uređenja samog pijačnog prostora, bila je planirana i izgradnja podvožnjaka ispod pruge, zatim velike podzemne garaže sa nekoliko desetina parking mesta, ali i potpuno nova regulacija saobraćaja, koja bi podrazumevala i uvođenje nove linije gradskog prevoza, ali, sve to ne zavisi samo od nas. Zavisi od grada, od investicija, od projektnih rešenja”, kaže Goran Đorđević direktor JKP “Tržnica” Niš.

Foto: Niske vesti

U Tržnici očekuju da će grad u narednom periodu raspisati konkurs za više idejnih rešenja nove pijace, posle čega će se birati i glavno rešenje. Obezbediti novčana sredstva za uređenja novog prostora gradske pijace je manji problem nego pretpostaviti kada će sve biti završeno, kaže Đorđević.

Nezahvalno je u ovom trenutku govoriti o rokovima za preseljenje, iz razloga što ne znamo koliko će trajati proces izbora projekta, raspisivanja tendera, obezbeđivanja novca i ostalog. S druge strane, OTC je veliki prostor i pitanje je koliko će trajati izgradnja i infrastrukturno opremanje objekta. Može da traje šest meseci, godinu ili dve, mi to ne znamo“, navodi direktor “Tržnice”.

Foto: Niske vesti

Preseljenjem na novi prostor otvorila bi se mogućnost za više sadržaja na jednoj pijaci. Osim toga premeštanjem pijace otkrili bi se bedemi Tvrđave koja je jedno od zaštitnih obeležja grada Niša.

Foto: Niske vesti

Popularni “Niški pijac” otvoren je posle Drugog svetskog rata na prosotru na kojem se nalazi i danas. Ovde se od 1977. do 1982. godine, svake godine u oktobru, održavala poljoprivredna izložba pod pokroviteljstvom grada Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com