Društvo

Nišlijki Violeti Stamenković uručeno priznanje DAMA GODINE

„DAMA I DŽENTLMEN GODINE“

Nišlijka Violeta Stamenković jedna je od dobitnica nagade „Dama godine“ koja je uručena u Beogradu. Ovo priznanje dodeljuje Prvi klub dama istaknutim ženama i muškarcima iz javnog, privrednog i društvenog života Srbije i Evrope.

“Dobiti priznanje za rad, doprinos, stvaralaštvo u 2022. godini i biti na istoj pozornici zajedno sa najpoznatijim advokatom bivše Jugoslavije i sada najboljim srpskim advokatom Tomom Filom, u profesiji kao diplomiranom pravniku, za mene je  jedinstven dogadjaj, velika čast i izuzetna privilegija”, kaže Nišlijka Violeta Stamenković jedna od dobitnica nagade „Dama godine“ koja je uručena u Beogradu.

Violeta Stamenković je diplomirani pravnik. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu, a potom je položila i pravosudni ispit. Zaposlena je na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Nišu.

Foto: Violeta Stamenković, privatna arhiva

Stamenković je licencirani medijator, posrednik u rešavanju sporova Ministarstva pravde Republike Srbije i jedna je od 18 posrednika u Srbiji koja se trenutno nalazi na zvaničnoj listi tela za vansudsko rešavanje potrošačkih sporova pri Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacije Republike Srbije. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zvanično je podržalo njeno angažovanje  sa stavom da njene kompetencije  i iskustvo mogu biti od značaja u širanju alternativnog rešavanja sporova kao najbolje metode za rešavanje problema sa kojima se susreću visokoškolske ustanove u svom radu.

Uspešno je realizovala  zadatke koji su joj povereni  u međunarodnom Tvining projektu Evropske unije koji realizuje Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija u saradnji sa Slovačkom, Poljskom i Nemačkom.

Ostvarila je značajni doprinos u radu  Centar za socijalni rad  „Sveti Sava“ u Nišu  kroz obuke, radionice i stručne savete. Nesebično je pomagala u unapređenju kvaliteta rada socijalnih radnika. Kompetencije i iskustvo doprinele su  u rešavanju problema u porodičnim sporovima, oblastima diskriminacije na osnovu invaliditeta, pola, zdravstvenog stanja, starosnog doba.

Violeta Stamenković, lična arhiva

Centar za socijalni rad „Sveti Sava“ u Nišu je decembra 2021. godine predložio Violetu Stamenković za najviše javno priznanje Grada Niša, Nagradu „11.januar“, za izuzetan doprinos u oblasti mirnog rešavanja sporova i unapređenja kvaliteta edukacije u svim oblastima na osnovu iskazanih potreba u prethodnim godinama čime je ona bila na listi 16 istaknutih pojedinaca  u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com