Hronika

Nišlijki deset godina zatvora za pokušaj ubistva ljubavnika

Nišlijka Anica N. (30) osuđena je danas na 10 godina zatvora zbog pokušaja teškog ubistva jer je 2. novembra prošle godine dok je spavao, zarila nož u vrat D.R. (43) sa kojim je prethodno imala seksualni odnos. Obrazlažući presudu sudija Višeg suda Mirko Drašković kazao je da joj je izrekao minimalnu kaznu za delo za koje joj se sudilo.

„Izrekli smo vam najmanju moguću kaznu za delo za koje ste terećeni, nije bilo zakonske mogućnosti za njeno ublažavanje. Svesni smo da imate dvoje dece, ali manje nije moglo. Koliko god se to vama činilkao duga kazna to je najminimalnija koju zakon propisuje za teško ubistvo u pokušaju“, rekao je sudija.

Drašković je Anici predočio da činjenice na kojima je zasnovana presuda nisu bile sporne te da je sama priznala delo.

„Pažljivo smo razmotrili dokaze i našli smo da ste krivi. Niste bili žrtva nikakvog napada, to su pokazale i snimci video nadzora u hotelu. Iz tog rezloga nismo mogli da prihvatimo navode vašeg advokata o prekoračenju nužne odbrane jer kad nema napada, nema ni odbrane. Medicinskim veštačenjem je ustanovljeno da niste pretrpeli povrede koje bi ukazivale na silovanje a i vi ste sami priznali da do nije bilo prisilnog seksualnog odnosa“, kazao je sudija.

Veće Višeg suda ukinulo je Anici pritvor jer više nisu postojali zakonski razlozi za njegovo produženje.

„Ukazali smo vam poverenje ukidanjem pritvora, nadamo se da ga nećete zloupotrebiti i da ćete biti dostupni državnim organima“, zaključio je sudija.

Anica je presudu ćutke saslušala dok se njena majka rasplakala. U završnoj reči ona je izrazila kajanje za ono što je učinila, ali nije objasnila zbog čega je čoveku koga je upoznala dan ranije, na spavanju zarila nož u grlo.
Kako je navedeno u optužnici, nakon što ga je povredila sa nožem u ruci otišla je do recepcije i od službenika zatražila da ne zove policiju.
Zatim je pokušala da se vrati u sobu koju je oštećeni zaključao te udarala u vrata dok nije polomila ključ. Ovo je prvostepena presuda na koju se mogu žaliti i odbrana i tužilaštvo koje je za Anicu tražilo 11 godina robije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com